SUA, avertisment dur pentru China: „Am spus foarte clar atat in privat, cat si in public Beijingului ca vor exista consecinte”

Reprezentanti ai guvernelor SUA si Chinei s-au intalnit luni la Roma pentru a discuta, printre altele, pe tema razboiului din Ucraina, mentionand in acest sens importanta mentinerii „deschise a liniilor de comunicare” intre cele doua puteri. Statele Unite au avertizat China ca vor exista „consecinte” daca va oferi ajutor Rusiei in razboiul impotriva Ucrainei.

Intalnirea, care s-a desfasurat timp de peste opt ore cu usile inchise intr-un hotel din capitala Italiei, a servit la trecerea in revista a relatiilor bilaterale, dar si la abordarea razboiului din Ucraina dupa invazia Rusiei in 24 februarie.

Publicitate

Dupa „discutii substantiale” despre conflictul din Ucraina si alte chestiuni bilaterale, partile „au subliniat, de asemenea, importanta mentinerii deschise a liniilor de comunicare” intre Washington si Beijing, a informat Casa Alba, potrivit EFE,  preluata de Digi 24.

Publicitate

In acelasi timp, SUA au avertizat luni ca vor exista „consecinte” pentru China daca va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodata ca Beijingul „poate face mai mult decat orice alta tara” pentru a pune capat invaziei ruse in Ucraina, informeaza EFE.

O declaratie in acest sens a fost facuta de catre purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Ned Price, intr-un comentariu la informatiile aparute in presa potrivit carora Moscova ar fi solicitat ajutor Beijingului in cadrul invaziei sale in Ucraina, lucru negat atat de autoritatile chineze, cat si de Rusia.

„Am spus foarte clar atat in privat, cat si in public Beijingului ca vor exista consecinte in cazul ca va oferi unui astfel de sprijin”, a insistat purtatorul de cuvant.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.