Stare de urgenta in Moldova dupa atacul din Ucraina

Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova, a cerut aprobarea Parlamentului pentru declararea starii de urgenta in Republica Moldova dupa ce Rusia a lansat atacul joi dimineata asupra Ucrainei.

„Am stabilit ca guvernul va cere Parlamentului sa declare stare de urgenta”, a anuntat Maia Sandu.

Presedintele le-a cerut cetatenilor care se afla in Ucraina sa se intoarca in tara si ca „toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise si functioneaza in regim extins”.

„Solicit cetatenilor Republicii Moldova care se afla in vizita sau sedere in Ucraina sa se intoarca acasa. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise si functioneaza in regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinatia Ucraina au aterizat azi la Chisinau. Vom avea grija de acesti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atesta o crestere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. In acest moment suntem pregatiti sa acomodam cateva zeci de mii de oameni”, a declarat Maia Sandu.

Declaratii de presa sustinute de Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dupa sedinta Consiliului Suprem de Securitate din 24 februarie 2022