Presedintele Ucrainei, anunt de ultim moment: „Sa se prezinte la unitatile de recrutare”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat ca Ucraina a rupt toate relatiile diplomatice cu Rusia. Seful statului a anuntat ca armata ucraineana duce lupte grele si ca „dusmanul a suferit pierderi serioase”. „Va suferi si mai multe”, a adaugat el.

Principalele declaratii:

„Avem o armata foarte puternica si oamenii nostri sunt la fel de curajosi. Militarii sunt angajati in atacuri masive, tin piept atacurilor in sud, est si nord. S-au provocat pierderi dure. Ucraina e atacata din nord, sud, solidaritatea nationala e principalul nostru scop dar nu cred ca acesta este singurul.

Fiecare cetatean al Ucrainei va decide viitorul poporului nostru, oricine are experienta militara, care se poate apara, sa se prezinte la unitatile de recrutare, inclusiv veteranilor le cerem asta.

Publicitate

Avem raniti printre militari, avem nevoie de sange, va rugam sa veniti sa donati.

Articolul continuă după reclame

Banca nationala si sistemul bancar depun eforturi pentru a mentine sistemul functional.

Suntem cetatenii unei singure tari militare, suntem gata sa ne sustinem statul, fiti gata sa va aparati tara.

Consiliul de securitate a decis a inlature orice sanctiune contra oricarei persoane care nu avea voie sa detina arma, acum, daca pot sa apere tara, sa vina.

Am rupt relatiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apara, nu va ceda libertatea. Pentru ucraineni independenta este cea mai mare libertate”, a spus presedintele Ucrainei.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale sa le produca pierderi maxime militarilor rusi care au invadat Ucraina, a anuntat pe Facebook comandantul sef al fortelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit AFP.

„Comandantul suprem al fortelor armate – presedintele Volodimir Zelenski – a dat ordinul ca agresorului sa i se produca maximul de pierderi”, a precizat generalul.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.