Simptomele care indica faptul ca ati avut deja COVID-19, potrivit unui studiu

COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus a prezentat o gama larga de simptome. Un studiu a enumerat recent simptome care ar putea insemna ca ai avut deja COVID-19.

COVID-19 a inceput sa se raspandeasca in jurul lumii cam in aceeasi perioada, anul trecut. Virusul si boala fiind noi, oamenii nu stiau prea multe despre el. De fapt, chiar si astazi, cercetatorii spun ca ramane mult mister asupra noului coronavirus si a bolii pe care o provoaca. Cu toate acestea, numarul confirmat de cazuri de COVID din intreaga lume include doar persoanele care s-au testat pentru virus si au dat rezultate pozitive. Motivele testarii includ restrictii de calatorie sau mandate de testare emise de guverne sau aparitia simptomelor comune ale COVID-19.

Cu toate acestea, de mai mult timp s-a observat ca multi pacienti cu COVID-19 tind sa ramana usor simptomatici, sau chiar asimptomatici, ceea ce creste sansele ca acestia sa nu se fi testat niciodata. Expertii au sugerat, de asemenea, ca numarul real de infectii cu COVID-19 din intreaga lume poate fi de multe ori mai mare decat cel raportat, scrie timesnownews.com

Publicitate

Studiul enumera simptomele COVID-19 care sugereaza ca ai avut deja infectia

Sondajele si testele de anticorpi au aratat, de asemenea, ca persoanele care nu au dezvoltat niciodata simptome sau sunt constiente de expunerea la virus au anticorpi COVID-19, sugerand ca au fost infectati. Un studiu a enumerat recent cateva simptome care ar fi putut fi semne ale COVID-19, dar care au fost transmise doar ca probleme generale de sanatate comune.

Articolul continuă după reclame

Potrivit unui studiu din revista Annals of Clinical and Translational Neurology , cercetatorii au observat 412 pacienti si au constatat ca 82% dintre acestia au raportat probleme neurologice care au durat chiar si dupa ce au fost tratati. Participantii la studiu au raportat, de asemenea, anumite alte simptome care pot indica faptul ca au contractat deja COVID-19.

Simptomele care indica faptul ca ati avut deja COVID-19, potrivit unui studiu

Dureri musculare – Conform studiului, 44,8% din numarul total de participanti au suferit dureri musculare ca urmare a infectiei cu COVID-19. Durerile musculare sau corporale au fost, de asemenea, listate ca simptom al COVID-19 de catre CDC SUA. Durerile musculare au fost, de asemenea, raportate ca un simptom al COVID lung, care este o afectiune in care simptomele infectiei persista chiar si dupa ce o persoana a dat rezultate negative pentru virus.

Dureri de cap – Multi oameni au raportat dureri de cap ca un simptom comun al COVID-19 si a fost, de asemenea, listat de CDC SUA. Au fost raportate dureri de cap persistente la multi participanti la studiu. Sansele sunt ca durerea de cap pe care ati crezut ca a parut din cauza statului prea mult la calculator a fost de fapt cauzata de COVID-19.

Confuzie mentala – Confuzia mentala a fost raportata ca un simptom comun al COVID-19 si 31,8% dintre participantii la studiu au experimentat-o. Desi nu a fost listat ca simptom de catre CDC SUA, multi pacienti cu COVID-19 par sa fi suferit de acest lucru.

Pierderea gustului si a mirosului – Pierderea gustului si a mirosului a fost raportata ca un simptom timpuriu al COVID-19. Desi nu este enumerat ca simptom de catre agentiile de sanatate, oamenii din intreaga lume au experimentat acest simptom din cauza covid-19.

Dureri de ochi – Durerile de ochi au fost raportate recent ca un simptom al infectiei COVID-19. Multi oameni care au fost testati pozitiv pentru virus au constatat ca au avut dureri de ochi la debutul bolii. Inainte de astfel de rapoarte, este posibil ca multi oameni sa fi trecut cu vederea acest simptom al COVID ca urmare a statului excesiv in fata televizoarelor in timpul starii de urgenta.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.