Israelul va recomanda vaccinarea unor adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani impotriva COVID-19

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa permita vaccinarea tinerilor cu factori de risc, in ciuda lipsei de date privind efectele secundare

Ministerul Sanatatii a recomandat joi vaccinarea unor adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12-15 ani impotriva COVID-19 daca sufera de factori de risc specifici.

Anuntul a venit in ciuda recomandarii globale impotriva inocularii oricui are varsta sub 16 ani din cauza lipsei de studii clinice pe acest segment de populatie, a raportat Channel 13.

Publicitate

Lista afectiunilor medicale care permit vaccinarea include obezitate morbida, insuficienta renala, boli pulmonare cronice si insuficienta cardiaca, se arata in raport.

Acesta a adaugat ca ca fiecare persoana trebuie sa obtina aprobarea unui medic in conformitate cu starea lor de sanatate si vaccinarea trebuie aprobata de Ministerul Sanatatii. Parintii copiilor vor lua decizia finala cu privire la vaccinari, se arata in raport, scrie Times of Israel.

Articolul continuă după reclame

Ministerul Sanatatii a declarat ca efectele secundare ar trebui monitorizate indeaproape din cauza lipsei de date privind vaccinurile pentru aceasta grupa de varsta.

Infectia in randul copiilor si redeschiderea scolii sunt o preocupare centrala in timpul celui de al treilea val din Israel. Copiii reprezinta o proportie mai mare de infectii decat anterior in pandemie, posibil datorita noilor variante de virus si a faptului ca un procent semnificativ de adulti au fost vaccinati.

La sedinta de cabinet de duminica, prim-ministrul Benjamin Netanyahu si oficialii Ministerului Sanatatii au emis avertismente cumplite cu privire la consecintele potential devastatoare ale redeschiderii scolilor , din cauza variantelor noi ale virusului care lovesc copiii mai greu decat tulpinile anterioare.

Unele scoli au fost redeschise joi pentru prima data la peste o luna, pe fondul unei confuzii din cauza unui plan complicat de ultima ora adoptat de guvern.

Problema ezitarii si scepticismului asupra vaccinului este, de asemenea, o preocupare din ce in ce mai mare, deoarece campania de vaccinare lidera la nivel mondial in Israel a incetinit in ultimele saptamani.

Oficialii fac demersuri pentru a incuraja oamenii sa primeasca vaccinuri, inclusiv prin combaterea dezinformarii online si prin planificarea stimulentelor.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.