Israelul va impune restrictii severe pentru cei care nu se vaccineaza

Ministerul Sanatatii din Israel intentioneaza sa reduca numarul celor care refuza sa se vaccineze impotriva coronavirusului si va impune sanctiuni severe intreprinderilor care accepta angajati nevaccinati si persoanelor care falsifica documentul prin care se atesta ca au fost vaccinati.

Potrivit unui raport de stiri de la Channel 12, ministrul Sanatatii , Yuli Edelstein, incurajeaza vaccinarea pe scara larga oferind avantaje celor care se vaccineaza si, de asemenea, limiteaza optiunile celor care nu o fac.

„Cine nu se vaccineaza va iesi doar la supermarketuri sau farmacii, in timp ce cei vaccinati vor merge pe stadioane si sali de sport”, a spus Edelstein.

Avertismentele apar in momentul in care infectiile cu noul coronavirus au ajuns joi la cea mai scazuta rata de la sfarsitul lunii decembrie si numarul pacientilor grav bolnavi din spitalele israeliene a scazut la sub 1.000 pentru prima data de la inceputul lunii ianuarie.

Publicitate

Edelstein a declarat ca are in vedere sa propuna o legislatie care sa permita angajatorilor sa impiedice lucratorii care nu sunt vaccinati impotriva coronavirusului sa intre la munca si a avertizat ca regula se va aplica si celor din sistemul de invatamant.

El a spus ca lucratorii din educatie care refuza vaccinul ar trebui sa plateasca pentru un test la fiecare 48 de ore daca vor sa continue sa predea, scrie Times of Israel.

Primul ministru Benjamin Netanyahu: „Cine nu vaccineaza ne pune in pericol pe toti, deoarece poate provoca prabusirea sistemului de sanatate”.

Problema ezitarii si scepticismului asupra vaccinului este o preocupare din ce in ce mai mare, intrucat in ​​ultimele saptamani s-a incetinit campania de inoculare in Israel.

Articolul continuă după reclame

Oficialii fac demersuri pentru a incuraja oamenii sa primeasca vaccinuri, inclusiv prin combaterea dezinformarii online si prin planificarea stimulentelor.

Cu toate acestea, procurorul general adjunct Raz Nizri a avertizat autoritatile locale ca nu le este permis sa interzica accesul profesorilor, personalului si studentilor nevaccinati la institutiile de invatamant, indiferent daca este vorba de o institutie privata sau de stat.

„Conform situatiei juridice actuale, consiliilor locale nu li se permite sa ia legea in mainile lor si sa stabileasca in mod independent reguli pentru a limita intrarea lucratorilor din invatamant in institutiile de invatamant”, a spus Nizri intr-o scrisoare adresata consilierilor juridici ai municipalitatilor.

Canalul 12 a raportat miercuri ca oficialii cauta sa limiteze accesul la sali de sport, hoteluri, restaurante si evenimente culturale si sportive pentru cei care refuza sa fie vaccinati, in timp ce cei inoculati vor putea intra liber.

Intrucat este problematic din punct de vedere juridic interzicerea completa a celor care nu doresc sa faca vaccinul, va fi disponibila o cale pentru cei cu rezultate noi ale testului coronavirus negativ din ultimele 48 de ore.

Insa oficialii din domeniul sanatatii spera sa gaseasca modalitati de a face testarea mai dificila – incurajand astfel si mai multe persoane sa mearga la vaccin – inclusiv taxarea pentru teste, limitarea numarului acestora si reducerea locurilor de testare, se arata in raport.

Pana in prezent, 3.734.894 de persoane au primit cel putin primul vaccin cu doua doze de vaccin Pfizer / BioNTech pe care il foloseste Israel, iar 2.376.138 au primit si al doilea – aproape un sfert din intreaga populatie.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.