Instagram elimina contul lui Robert F. Kennedy Jr. pentru ca a postat informatii false despre vaccinul anti-COVID-19

Instagram a eliminat contul lui Robert F. Kennedy Jr. pentru ca a impartasit in mod repetat afirmatii false despre COVID-19, incalcand politicile retelei de socializare privind pandemia, a declarat joi proprietarul platformei de partajare a fotografiilor Facebook.

Kennedy, nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy, si reprezentantii sai nu au putut fi contactati pentru noi lamuriri, scrie Reuters

Avocat si ecologist, el este fiul fostului senator american, procuror general si candidat la presedintie Robert F. Kennedy.

Facebook a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va extindelista de afirmatii false pe care le interzice  pe platforma. De asemenea, cea mai mare retea de socializare a transmis ca va bloca informatiile false despre vaccinurile anti-covid, cum ar fi ca sunt toxice sau cauzeaza autism.

Publicitate

Wall Street Journal raportase deja stirea la inceputul zilei.

Articolul continuă după reclame

Cine este Robert Francis Kennedy Jr.

Robert Francis Kennedy Jr. (n. 17 ianuarie 1954) este un avocat, activist si autor american de mediu. Kennedy este fiul lui Robert F. Kennedy si nepotul fostului presedinte american John F. Kennedy . El este presedintele consiliului de administratie al Waterkeeper Alliance , un grup de mediu non-profit infiintat in 1999 si este presedintele apararii sanatatii copiilor , un grup de advocati anti-vaccin .

Din 1986 pana in 2017, Kennedy a fost avocat senior pentru Consiliul de Aparare a Resurselor Naturale (NRDC) , o organizatie non-profit de mediu. Din 1984 pana in 2017, a fost membru al consiliului si procuror sef al Hudson Riverkeeper . De peste treizeci de ani, Kennedy a fost profesor adjunct de drept de mediu la Facultatea de Drept a Universitatii Pace . Pana in august 2017, a ocupat functia de avocat supervizor si codirector al Clinicii de litigii de mediu a Facultatii de Drept Pace, pe care a infiintat-o in 1987. In prezent este profesor emerit la Pace.

Kennedy a co-gazduit Ring of Fire , un program de radio american sindicat la nivel national, si a scris sau editat zece de carti, inclusiv doua bestselleruri ale New York Times .

El este un activist anti-vaccin si teoretician al conspiratiei si promoveaza legatura stiintifica dintre vaccinuri si autism . La 11 februarie 2021, contul sau de Instagram a fost sters definitiv „ pentru ca a impartasit in mod repetat afirmatii false” despre vaccinul COVID-19.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.