Un medicamentul obisnuit pentru astm poate reduce perioada de spiatalizare a pacientilor cu COVID cu 90% – studiu

Un medicament obisnuit pentru astm poate reduce dramatic spitalizarile, simptomele si timpul de recuperare in randul pacientilor cu COVID-19 daca este luat pana la o saptamana dupa aparitia simptomelor, au spus cercetatorii de la Universitatea Oxford, potrivit diverselor rapoarte.

Inhalarea budesonidei cu steroizi „a redus riscul de ingrijire urgenta sau spitalizare cu 90% in comparatie cu ingrijirea obisnuita”, relateaza agentia de stiri Reuters, citand expertii din Oxford.

Budesonida inhalata este un medicament utilizat pentru astm  si  boli pulmonare obstructive cronice (BPOC) . Lichidul nebulizator Budesonide vine in doze individuale numite nebule.

Publicitate

Rezultatele au fost atinse dupa un studiu de 28 de zile pe 146 de pacienti.

„Sunt bucuroasa ca un medicament relativ sigur, disponibil pe scara larga si bine studiat … ar putea avea un impact asupra presiunilor pe care le experimentam in timpul pandemiei”, spune cercetatoarea Mona Bafadhel, potrivit Reuters.

Articolul continuă după reclame

Israelul are acum mai multi pacienti spitalizati cu COVID-19 sub 60 de ani decat peste 60 de ani

Numarul pacientilor de COVID-19  internati din Israel sub varsta de 60 de ani a depasit numarul pacientilor cu varsta de peste 60 de ani. Autoritatile spun ca acest lucru se intampla datorita vaccinarilor la persoanele de peste 60 de ani.

Aproximativ 80% dintre israelienii peste 60 de ani au fost imunizati, iar spitalizarile din aceasta categorie de populatie au scazut brusc de la mijlocul lunii ianuarie.

Israelienii mai tineri s-au dovedit a fi mai sceptici in privinta vaccinului.

Ministerul Sanatatii recomanda vaccinarea adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani care au factori de risc

Ministerul Sanatatii a recomandat vaccinarea unor adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani impotriva COVID-19 daca sufera de un factor de risc specific, in ciuda recomandarii globale impotriva inocularii oricarei persoane cu varsta sub 16 ani din cauza lipsei studiilor clinice pe acel segment de populatie, scrie Times of Israel.

Raportul spune ca lista afectiunilor medicale care permit vaccinarea include obezitate morbida, insuficienta renala, boli pulmonare cronice si insuficienta cardiaca.

Se adauga ca fiecare persoana trebuie sa obtina aprobarea unui medic in conformitate cu starea ei de sanatate.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.