Sanctiuni incredibile primite de angajatii Spitalului Judetean Botosani care au furat din mancarea bolnavilor

Sanctiuni incredibile primite de angajatii Spitalului Judetean Botosani! Cinci angajati de la bucataria Spitalului Judetean de Urgenta Botosani au fost sanctionati 5-10% din salariu, dupa ce au furat mancarea pacientilor din bucataria unitatii sanitare.

Trei dintre acesti angajati, doi bucatari si coordonatorul bucatariei, au fost sanctionati cu o diminuare de 10% a salariului pe o perioada de trei luni, iar alti doi angajati, ingrijitori de curatenie in cadrul bucatariei, au fost si ei sanctionati, cu o diminuare de cate 5% din salariu pentru trei luni, scrie Monitorul de Botosani.

Un control al conducerii, efectuat la inceputul lunii octombrie la bucataria spitalului, a descoperit intr-un container pentru deseuri provizii cat pentru 50 de portii zilnice.

Publicitate

Containerul era foarte curat si departe de camerele de supraveghere, iar la inceput nimeni nu a recunoscut furtul.

Articolul continuă după reclame

”Dupa cantarire, acolo erau 8 kg de carne, o punga de mazare congelata si o punga de pastai. Era un bucatar care mi-a spus ca nu cunoaste cum au ajuns acolo acele alimente. Echivala cu 50 de portii pentru pacienti in acea zi. Consider asta un prejudiciu material, dar si moral”, declara cu acea ocazie Doina Caba, managerul spitalului judetean.

In paralel, exista insa si o ancheta a Politiei Botosani, care a deschis dosar penal pentru delapidare, mai scrie sursa citata.

Caz anchetat si de politie

In paralel, insa, Politia Botosani a demarat o ancheta, fiind deschis un dosar penal pentru infractiunea de delapidare, cazul ajungand si in atentia procurorilor. „Deciziile au fost luate de catre comisia de disciplina a unitatii sanitare, iar conducerea le-a aprobat. In continuare exista o ancheta penala in acest sens si vom astepta rezultatul comunicat de catre autoritatile abilitate”, a spus economista Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Sanctiunile sunt printre putinele date de comisia de disciplina si printre cele mai severe de pana acum.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.