Raed Arafat, prima declaratie dupa ce Sosoaca a fost amendata: „Nu trebuie tolerate”

Raed Arafat, Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a comentat, joi, faptul ca senatoarea Diana Sosoaca a fost amendata cu 5.000 de lei pentru afirmatii discriminatorii la adresa sa.

Seful DSU a inceput mesajul de pe Facebook cu un citat din James Baldwin: “Nu tot ceea ce este infruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pana nu este infruntat.”

“Rasismul si xenofobia reprezinta o boala terminala a unei societati si trebuie infruntate si invinse inainte ca ele sa devina o parte din ‘normalitatea’ in care traim. Astfel de afirmatii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate intr-o societate democratica a socolului 21. Istoria ne-a aratat ce poate face rasismul, xenofobia si indemnul la ura, astfel incat este obligatia noastra sa reactionam de indata daca nu vrem ca istoria sa se repete!”, a punctat el.

Amintim ca, miercuri, colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis amendarea contraventionala a senatoarei Diana Sosoaca pentru afirmatii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat.

Fosta senatoare AUR, Diana Sosoaca, a fost amendata cu suma de3 5.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca urmare a unor declaratii la adresa sefului DSU, Raed Arafat.

Iata afirmatiile sanctionate de Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii:

„de ce nu se duce domnul Raed Arafat in tara lui de bastina”;

„vorbeste despre dansul la persoana a III-a, probabil ca i se trage din limba tarii sale natale”;

„nu stiu cum domnul Raed Arafat si-a luat examenul de cetatenie”;

„tradatorii nu au ce cauta in Romania”.

Totodata, aceste afirmatii „constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicata” a stabilit CNCD, potrivit unui comunicat al institutiei.

Ca urmare, Diana Iovanovici-Sosoaca Diana a primit o amenda contraventionala de 5.000 de lei.

Hotarare a fost adoptata cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul impotriva cu propunere de neincidenta, faptele ar putea sa intre sub incidenta legii penale.