Sosoaca, amendata pentru declaratii despre Raed Arafat

Fosta senatoare AUR, Diana Sosoaca, a fost amendata cu suma de3 5.000 de lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca urmare a unor declaratii la adresa sefului DSU, Raed Arafat.

Iata afirmatiile sanctionate de Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii:

„de ce nu se duce domnul Raed Arafat in tara lui de bastina”;

„vorbeste despre dansul la persoana a III-a, probabil ca i se trage din limba tarii sale natale”;

Publicitate

„nu stiu cum domnul Raed Arafat si-a luat examenul de cetatenie”;

„tradatorii nu au ce cauta in Romania”.

Articolul continuă după reclame

Totodata, aceste afirmatii „constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicata” a stabilit CNCD, potrivit unui comunicat al institutiei.

Ca urmare, Diana Iovanovici-Sosoaca Diana a primit o amenda contraventionala de 5.000 de lei.

Hotarare a fost adoptata cu majoritate de voturi, 8 la 1. Votul impotriva cu propunere de neincidenta, faptele ar putea sa intre sub incidenta legii penale.

De asemenea, politicianul Mihai Neatu a fost sanctionat, cu avertisment contraventional, pentru afirmatii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat:

„Vorbesti romana suficient de prost, incat sa nu ma simt reprezentat de tine”;

„ma simt reprezentat ca roman, de cel care vorbeste corect romana”;

„sper ca stii limba romana corect, este totusi o conditie pentru a fi roman”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.