Proteste violente in Rusia! Manifestatii batuti si arestati

Autoritatile ruse le-au transmis cetatenilor Federatiei sa nu participe la protestele anti-razboi, anunta CNN. Demonstratiile impotriva razboiului din Ucraina au inceput sa se raspandeasca in Rusia.

La actiunile impotriva razboiului cu Ucraina, 167 de persoane au fost retinute in prezent in 24 de orase din Rusia, informeaza Nexta. Sunt proteste in Moscova, Saint Petersburg si alte orase importante. Au fost raporate batai cu fortele de ordine. E vorba de sute de oameni, iar vremea nu este urata; oamenii ies de la locul de munca in aceste momente. Protestele ar putea escalada.

Alte surse dau cifre mai mari. Politia rusa a arestat cel putin 389 de persoane la protestele antirazboi care au avut loc joi in 39 de orase, pe motiv ca au incalcat interdictia pentru adunari decretata de autoritatile ruse, informeaza organizatia de monitorizare OVD-Info, relateaza Reuters.

OVD-Info a documentat reprimarea protestelor din Rusia in ultimii ani.

Un sofer retinut in Ekaterinburg a fost scos din masina si pus cu fata in jos in noroi pentru ca a claxonat la protestatari.

Joi Comitetul de Investigatii al tarii a emis un avertisment intr-o declaratie: „In legatura cu raspandirea apelurilor de participare la revolte si mitinguri legate de situatia tensionata din domeniul politicii externe”, declaratia a avertizat impotriva „consecintelor juridice negative ale acestor actiuni, care includ urmarirea penala si pana la raspunderea penala”.

„Trebuie reamintit faptul ca detinerea unui cazier judiciar are consecinte negative si lasa o amprenta asupra viitorului persoanei”, a adaugat Comitetul de ancheta.