Armata rusa a cucerit Cernobil

Fortele militare ale Federatiei Rusie au cucerit centrala nucleara de la Cernobil.

Anuntul cutremurator a fost facut de consilierul Comandantului Fortelor Terestre ale Fortelor Armate ale Ucrainei, Alyona Shevtsova, pe Facebook.

”Rusii au capturat statia de la Cernobil. Personalul statiei este tinut ostatic. Acest lucru ameninta securitatea nu numai a Ucrainei, ci si a Europei”, a spus Shevtsova.

Publicitate

Intre timp, in online au a aparut prima filmare cu centrala nucleara de la Cernobil capturata.

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal a confirmat ca zona de excludere si toate instalatiile centralei au intrat sub controlul fortelor ruse.

Serviciul de Graniceri de Stat a anuntat ca Insula Zmiinyi – Insula Serpilor din Marea Neagra a fost atacata de nave rusesti.

”Inamicul a debarcat unitati in zonele operationale din Basarabia (n.r. teritoriul ucrainean) si Tavria. Dupa o tentativa esuata de debarcare si un atac esuat cu rachete, crucisatorul rusesc Moskva a bombardat Insula Serpilor”, a anuntat Ministerul Ucrainean al Apararii, joi seara.

In zona insulei exista doua nave ale Flotei Marii Negre a Rusiei: Moskva si Vasily Bykov.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.