Printul Harry, umilit in timpul incoronarii tatalui sau

Printul Harry a participat singur la ceremonia de incoronare a tatalui sau, Regele Charles al III-lea. Meghan Markle a ramas in Statele Unite alaturi de copii, iar ducele de Sussex se va intoarce astazi dupa ceremonie pentru a nu rata cea de-a patra aniversare a fiului sau, Archie.

Printul Harry a avut un zambet stanjenitor, cand a fost fortat sa urmareasca Incoronarea regelui Carol al III-lea de pe scaunul sau retrogradat din al treilea rand – in timp ce fratele sau, Printul William, a ocupat centrul scenei alaturi de Kate Middleton.

Harry a fost fotografiat intrand in Westminster Abbey sub ploaie, alaturi de ceilalti 2.000 de invitati, pentru a participa la slujba de incoronare.

Printul Harry, un simplu invitat

Datorita renuntarii sale la indatoririle regale, nu a avut voie sa poarte uniforma militara, chiar daca a servit de doua ori in Afganistan alaturi de armata Marii Britanii. A venit imbracat intr-un costum negru. La acest eveniment istoric, ducele este doar un simplu invitat si nu are nicio functie in cadrul ceremoniei. A fost asezat in al treilea rand in timpul ceremoniei, conform Daily Mail.

Ducele de Sussex a petrecut noaptea la Frogmore Cottage.

Harry nu a fost insotit de sotie la incoronare

Presa internationala anunta ca, cel mai probabil, Printul Harry nu va fi prezent nici la balconul Palatului Buckingham pentru salutul de la sfarsitul ceremoniei. Mai mult, nu se stie nici daca va accepta invitatia la palat.

Acesta se grabeste sa ajunga inapoi acasa, in California, la Meghan Markle si la cei doi copiii ai sai. Printul Archie, fiul sau cel mare implineste patru ani pe 6 mai. Acesta fiind si motivul pentru care Harry nu a fost insotit de sotia sa la incoronare.

„Palatul Buckingham are placerea de a confirma ca ducele de Sussex va participa la serviciul de incoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va ramane in California cu Printul Archie si Printesa Lilibet”, a anuntat un reprezentant al Casei Regale a Marii Britanii.

Harry si Charles nu s-au intalnit vineri, deoarece Charles se afla la Palatul Buckingham, in timp ce Harry s-a dus direct la casa sa din Windsor, Frogmore Cottage, pentru ceea ce va fi ultima data dupa ce el si sotia sa, Meghan Markle, au fost rugati sa elibereze proprietatea . .

Luna trecuta, Printul Harry a confirmat ca va participa la incoronarea lui Charles fara ducesa de Sussex.