Veste proasta pentru Meghan Markle! Regele Charles ar putea lua aceasta decizie. Printul Harry va avea interzis

Se pare ca noul monarh ia in considerare rescrierea legii pentru a impiedica membrii regali care nu lucreaza sa fie consilieri de stat.

Regele Charles ia in considerare rescrierea unei legi veche de 85 de ani, care ar insemna ca Printul Andrew si Printul Harry si -ar putea pierde „statutul de substitut” ca si consilieri de stat, potrivit rapoartelor.

Conform regulilor actuale, cei doi printi si Printesa Beatrice ar putea fi chemati in calitate de consilieri de stat pentru a inlocui temporar pe Regele Charles daca acesta nu poate indeplini atributiile oficiale din cauza unei boli sau a absentei in strainatate.

Publicitate

Acest lucru se datoreaza faptului ca, prin lege, in conformitate cu Regency Act 1937, consilierii de stat includ sotul suveranului si urmatoarele patru persoane in linia succesorala care au peste 21 de ani.

Dar regele se gandeste sa rescrie legea pentru a impiedica membrii regali care nu lucreaza sa fie consilieri de stat, potrivit Telegraph.

Miscarea ar face ca Andrew, Harry si Beatrice sa devina neeligibili pentru acest rol.

Schimbarea in linia succesorala de la moartea Reginei Elisabeta a II -a inseamna ca noua Regina Consort, Camilla, Printul William, Printul Harry, Printul Andrew si nou-adaugata Printesa Beatrice sunt actualii consilieri de stat.

Andrew, Ducele de York, nu mai este un regal care lucreaza, s-a retras din indatoririle publice in noiembrie 2019, dupa reactiile aduse prieteniei sale cu pedofilul condamnat Jeffrey Epstein.

Si de la moartea mamei sale saptamana trecuta, a existat un nou control al statutului sau de consilier de stat.

Panica reginei din cauza Covidului din februarie a reaprins dezbaterea intr-un moment in care sotul ei, Printul Philip, detinea rolul alaturi de Charles, William, Harry si Andrew.

La acea vreme, Charles a contractat Covid, William era in strainatate in Dubai, Andrew se retrasese definitiv din viata regala in timp ce se luptase cu un caz de agresiune sexuala civila, iar Harry locuia in SUA dupa ce a renuntat din calitatea de membru al familiei regale.

Consilierii de stat sunt autorizati sa indeplineasca majoritatea indatoririlor oficiale ale suveranului, de exemplu, participarea la reuniunile Consiliului privat, semnarea documentelor de rutina si primirea acreditarilor noilor ambasadori in Regatul Unit.

Charles si William au inlocuit-o pe Regina in mai pentru a deschide o noua sesiune a parlamentului, cand fostul monarh nu a putut sa o faca din cauza problemelor de mobilitate.

Cu toate acestea, exista o serie de functii constitutionale de baza care nu pot fi delegate, inclusiv chestiunile Commonwealth, dizolvarea parlamentului, cu exceptia instructiunii exprese a Majestatii Sale, crearea de colegi si numirea unui prim-ministru.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.