Printul Harry, fara tinuta militara la inmormantarea Reginei

Printul Harry a sosit la catedrala Westminster Abbey, dar nu in uniforma militara.

Ana Iorga a explicat, la Antena 3, de ce Printul Harry nu a fost imbracat astazi in uniforma, desi la „Priveghiul printilor” i s-a permis acest lucru.

Atat printul Harry cat si printul Andrew vor trebui sa respecte protocolul care le interzice tinuta militara, in aceasta zi.

„I s-a permis, la Priveghiul printilor, sa poarte uniforma, insa el, renuntand sa-si asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul sa poarte uniforma. S-au facut anumite concesii. Asta arata o caldura, apropiere, prietenie, insa iata ca nu si astazi. Astazi era foarte important.

Pentru ca am vorbit de tinute, as vrea sa adaug tinuta domnilor. S-a vorbit foarte mult despre faptul ca negru nu este predominant. Domnii poarta morning coat, acea jacheta mai lunga cu pantaloni gri. Este tinuta de ceremonial, tinuta foarte formala, insa de zi, pe care o vedem si la casatoriile regale.”, a espus Ana Iorga pentru sursa citata mai sus.

Purtatorul de cuvant al Ducele de Sussex a declarat ca acesta „va purta un costum de dimineata in timpul evenimentelor in onoarea bunicii sale”.

Regele Charles al III-lea i- a permis printului Harry sa poarte uniforma militara la priveghiul de sambata de langa sicriul Reginei.