Veste proasta de la Guvern. Acesti romani nu vor mai primi voucherele sociale.

Veste proasta de la Guvern.. In urma unor controale facute de ANAF, Zeci de mii de romani pierd voucherele sociale.

„Sunt vreo 63.000 carora le-am retras cardurile, ca urmare a cumularii veniturilor, a celor inregistrate la Fisc si celor inregistrate din pensii. (…) La fiecare transa pe care o acordam, lista de beneficiari este verificata impreuna cu ANAF si cei care cumuleaza venituri si din alte surse si depasesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminati. (…) Inainte de a acorda voucherele sociale, facem aceasta verificare si daca mai sunt pe parcurs care realizeaza venituri, desigur ca pe acestea le blocam”, a declarat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, la Palatul Parlamentului.

In ce priveste costul voucherelor, Bolos a oferit asigurari ca 50% va fi suportat din bani europeni, iar 50% din fonduri nationale. Ministrul a mentionat ca familiile vulnerabile ar urma sa beneficieze in continuare de vouchere sociale, in situatia prelungirii valabilitatii acestora, dar ca persoanele cu venituri peste pensia minima sociala se considera ca nu fac parte din categoria de saracie extrema.

Publicitate

„Demersurile pentru ceea ce inseamna prelungirea valabilitatii voucherelor sociale il facem, dar cred eu ca nu vor mai fi voucherele acordate pentru toate categoriile de beneficiari care au fost pana acum in legislatie. (…) Adica, cei care au veniturile peste pensia minima sociala sunt considerati, din punct de vedere al comisiei, ca nu fac parte din categoria sociala de saracie extrema. (…) Familiile vulnerabile raman in continuare”, a spus ministrul Marcel Bolos, noteaza Agerpres.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.