Premierul Ciuca, anunt despre situatia din Ucraina: „Ma refer la ceea ce se intampla la granita”

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a anuntat, in privinta situatiei de la granita Ucrainei, ca la nivel institutional au fost luate toate masurile in conformitate cu hotararile CSAT si in coordonare cu aliatii din NATO si UE. El le-a cerut ministrilor responsabili „coordonare si vigilenta”, astfel incat autoritatile sa poata oferi cetatenilor romani asigurari ca sunt in masura sa le garanteze „securitatea si apararea”.

„Doresc sa fac referire la situatia din proximitatea noastra, situatia de securitate, ma refer la ceea ce se intampla la granita Ucrainei. Doresc sa-i asigur pe toti romanii ca la nivel institutional au fost luate toate masurile in conformitate cu hotararile Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Publicitate

Sunt masuri pe care, de asemenea, le-am coordonat cu aliatii nostri si, desigur, cu statele membre ale Uniunii Europene. Au fost deja intocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor si mecanismelor interne si aliate.

Publicitate

Le solicit in continuare tuturor ministrilor cu responsabilitati in domeniu sa continue analiza si, desigur, partea aceasta de evolutie a situatiei, fiind in continuare nevoie de coordonare si vigilenta, astfel incat sa putem sa asiguram cetatenii ca suntem in masura sa le garantam securitatea si apararea”, a declarat Nicolae Ciuca, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.