Fosta sotie a lui Putin, marturisiri incredibile: „Imi venea sa plang din cauza umilintei”

Europa este in pragul razboiului. Natiunile occidentale au avertizat ca Rusia se pregateste pentru actiuni militare si ar putea incepe bombardamente aeriene „oricand”.

Presedintele Putin este renumit pentru ca tine Occidentul sa ghiceasca fiecare miscare a lui si se pare ca acest lucru se intampla si in viata lui personala.

Se cunosc foarte putine lucruri despre viata personala a lui Putin, dar fosta sa sotie Lyudmila Aleksandrova Ocheretnaya a oferit o scurta perspectiva despre partea ei din poveste.

Intr-o biografie a lui Putin din 2002, publicata in Foreign Policy, ea spunea ca trebuie sa nasca singura primul copil al cuplului.

Femeia spus ca a sunat un taxi pentru a o duce la spital pentru ca Putin era plecat intr-o calatorie de afaceri.

Ea a sustinut ca, la intoarcerea sa, Putin a ordonat ca fetita sa se numeasca Maria dupa mama sa, chiar daca Lyudmila prefera sa o numeasca Natascha.

Lyudmila a spus: „Am plans. Dar apoi mi-am dat seama ca nu aveam de ales si fiica mea avea sa se numeasca Maria.”

Si-a amintit ca era foarte suparata de intarzierea sotului ei de atunci. Ea a spus: „Dupa o ora, aproape ca imi venea sa plang din cauza umilintei”.

Ea a sustinut ca Putin a folosit tacticile KGB – agentia de securitate a Uniunii Sovietice – pentru a se asigura ca este de incredere.

In 2011, mass-media germana a publicat fisiere de la agentia de spionaj din Germania de Vest BND in care il acuza pe Putin ca este un batator de sotii.

Se spune ca Lyudmila s-a imprietenit cu un agent sub acoperire si si-a deschis inima, spunand ca sotul ei a folosit „violenta domestica si [a avut] numeroase relatii extraconjugale”.

Lyudmila a preferat sa ramana departe de lumina reflectoarelor, in masura in care aparitia alaturi de sotului ei era o stire de prima pagina.

Numeroase afirmatii ca Putin ar avea aventuri cu diferite femei au fost publicate si in presa rusa.

O investigatie a Proekt Media publicata in noiembrie 2020 a sustinut ca ar mai avea o fiica, nascuta in martie 2003, cu o milionara rusa.

In aprilie 2008, corespondentul Moskovsky a raportat ca Putin a divortat de Lyudmila si s-a logodit cu fosta gimnasta medaliata olimpica cu aur Alina Kabaeva. Povestea a fost infirmata si ziarul a fost inchis.

Putin si Lyudmila au confirmat ca mariajul lor s-a incheiat in iunie 2013, dupa aproape 30 de ani.

O traducere a declaratiei de divort, publicata la acea vreme in Associated Press, spunea: „A fost decizia noastra comuna.”

Declaratia a fost imediat pusa sub semnul intrebarii, deoarece Lyudmila a spus in autobiografia oficiala a familiei Putin ca si-a cunoscut sotul in timp ce lucra ca insotitor de bord pentru Aeroflot.

Un prieten o invitase la Leningrad pentru cateva zile, unde au mers la teatru cu domnul Putin si un prieten. Lyudmila a spus: „[Putin] era imbracat foarte modest. As spune chiar ca era prost imbracat.

„Parea foarte nepotrivit. Nu i-as fi acordat nicio atentie pe strada.”

Intr-o biografie de pe site-ul Kremlinului, ea a spus: „A fost ceva la Vladimir care m-a atras.

„Trei sau patru luni mai tarziu, stiam deja ca acesta este omul de care aveam nevoie.”

Cuplul s-a casatorit in iulie 1983 si au impreuna doua fiice – Maria, nascuta in 1985, si Yekaterina, nascuta in anul urmator.

In 2013, prietena lui Lyudmila, Irene Pietsch, a publicat o carte intitulata „Prietenii fragile”, in care detaliaza relatia ei cu familia Putin.

Doamna Pietsch a sustinut in cartea sa ca Lyudmila l-a numit pe fostul ei sot drept „vampir”.

Liderul rus ar fi spus ca oricine ar putea suporta pe fosta lui sotie timp de trei saptamani „merita un monument”, scrie Express .