Fosta sotie a lui Putin, marturisiri incredibile: „Imi venea sa plang din cauza umilintei”

Se cunosc foarte putine lucruri despre viata personala a lui Putin, dar fosta sa sotie Ludmila Aleksandrova Ocheretnaya a oferit o scurta perspectiva despre partea ei din poveste.

Intr-o biografie a lui Putin din 2002, publicata in Foreign Policy, ea spunea ca trebuie sa nasca singura primul copil al cuplului.

Femeia spus ca a sunat un taxi pentru a o duce la spital pentru ca Putin era plecat intr-o calatorie de afaceri.

Ea a sustinut ca, la intoarcerea sa, Putin a ordonat ca fetita sa se numeasca Maria dupa mama sa, chiar daca Lyudmila prefera sa o numeasca Natascha.

Ludmila a spus: „Am plans. Dar apoi mi-am dat seama ca nu aveam de ales si fiica mea avea sa se numeasca Maria.”

Si-a amintit ca era foarte suparata de intarzierea sotului ei de atunci. Ea a spus: „Dupa o ora, aproape ca imi venea sa plang din cauza umilintei”.

Ea a sustinut ca Putin a folosit tacticile KGB – agentia de securitate a Uniunii Sovietice – pentru a se asigura ca este de incredere.

In 2011, mass-media germana a publicat fisiere de la agentia de spionaj din Germania de Vest BND in care il acuza pe Putin ca este un batator de sotii.

Se spune ca Lyudmila s-a imprietenit cu un agent sub acoperire si si-a deschis inima, spunand ca sotul ei a folosit „violenta domestica si [a avut] numeroase relatii extraconjugale”.

Lyudmila a preferat sa ramana departe de lumina reflectoarelor, in masura in care aparitia alaturi de sotului ei era o stire de prima pagina.

Numeroase afirmatii ca Putin ar avea aventuri cu diferite femei au fost publicate si in presa rusa.

O investigatie a Proekt Media publicata in noiembrie 2020 a sustinut ca ar mai avea o fiica, nascuta in martie 2003, cu o milionara rusa.

In aprilie 2008, corespondentul Moskovsky a raportat ca Putin a divortat de Lyudmila si s-a logodit cu fosta gimnasta medaliata olimpica cu aur Alina Kabaeva. Povestea a fost infirmata si ziarul a fost inchis.

Putin si Lyudmila au confirmat ca mariajul lor s-a incheiat in iunie 2013, dupa aproape 30 de ani.

O traducere a declaratiei de divort, publicata la acea vreme in Associated Press, spunea: „A fost decizia noastra comuna.”

Declaratia a fost imediat pusa sub semnul intrebarii, deoarece Lyudmila a spus in autobiografia oficiala a familiei Putin ca si-a cunoscut sotul in timp ce lucra ca insotitor de bord pentru Aeroflot.

Un prieten o invitase la Leningrad pentru cateva zile, unde au mers la teatru cu domnul Putin si un prieten. Lyudmila a spus: „[Putin] era imbracat foarte modest. As spune chiar ca era prost imbracat.

„Parea foarte nepotrivit. Nu i-as fi acordat nicio atentie pe strada.”

Intr-o biografie de pe site-ul Kremlinului, ea a spus: „A fost ceva la Vladimir care m-a atras.

„Trei sau patru luni mai tarziu, stiam deja ca acesta este omul de care aveam nevoie.”

Cuplul s-a casatorit in iulie 1983 si au impreuna doua fiice – Maria, nascuta in 1985, si Yekaterina, nascuta in anul urmator.

In 2013, prietena lui Lyudmila, Irene Pietsch, a publicat o carte intitulata „Prietenii fragile”, in care detaliaza relatia ei cu familia Putin.

Doamna Pietsch a sustinut in cartea sa ca Lyudmila l-a numit pe fostul ei sot drept „vampir”.

Liderul rus ar fi spus ca oricine ar putea suporta pe fosta lui sotie timp de trei saptamani „merita un monument”, scrie Express .