Rusia a cumparat 45.000 de saci de celofan pentru transportul cadavrelor, anunta Serviciul de Securitate al Ucrainei

Rusia a achizitionat 45.000 de saci de celofan pentru a transporta cadavrele, a declarat seful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Harkov, Roman Dudin, citat de 112.international .

„Cred ca, potrivit traditiei antice rusesti, ii vor ingropa doar pe camp sau in acele morminte fara nume”, a spus Dudin.

Dudin a mai spus ca SBU inregistreaza o crestere a trupelor rusesti la granita cu regiunea Harkov.

„Vedem manevre active si deplasari a trupelor Federatiei Ruse de-a lungul granitelor noastre. Prezenta militara creste treptat, nu exista elemente de retragere a trupelor de la frontiera de stat a Ucrainei dupa asa-zisele exercitii. Astazi, conform informatiilor noastre , cel mai bun grup tactic al lor are doar 70% din echipamentul activ, 30% din echipament sunt defecte. Putem vedea chiar si in directia Belgorod, unde este concentrat echipamentul militar, care nu se poate deplasa independent”, a spus Dudin.

Dupa cum a fost raportat pe 22 februarie, SUA cred ca Rusia intentioneaza sa puna mana pe Odesa, Harkov si Herson . In acelasi timp, reprezentanta SUA la Natiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a avertizat ca Rusia nu se va opri la recunoasterea independentei teritoriilor din estul Ucrainei controlate de marionetele rusi din 2014.

In anuntul sau privind sanctiunile, presedintele american Joe Biden a spus ca nu mai putin de 150.000 de soldati rusi erau concentrati la granitele Ucrainei si ca toate indicii erau ca Federatia Rusa se pregateste pentru o invazie la scara larga.