Premierul Ciuca a facut anuntul. Cand scapam de restrictii

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, vineri, ca se observa o scadere a numarului de infectari cu noul coronavirus. In acest context Guvernul analizeaza renuntarea la starea de alerta.

„In 15 februarie fac o analiza pentru a vedea de cand se iau primele masuri de relaxare.

De vinerea trecuta tot scadem ca numar de cazuri.

Publicitate

Renuntarea la starea de alerta a fost discutata, luata in discutie, se analizeaza.

Ne uitam la indicatori precum: incidenta, cum evolueaza boala in alte tari, ca si context international”, a declarat Nicolae Ciuca la Digi24.

Articolul continuă după reclame

„Este posibil ca in doar cateva saptamani sa ajungem la o rata de incidenta 1, similara celei de la jumatatea lunii decembrie, si sa avem relaxari considerabile in tara – renuntarea la certificatul digital, posibil chiar ridicarea starii de alerta. Obligativitatea purtarii mastii de protectie in interior va fi insa printre ultimele restrictii care vor fi eliminate de autoritati, a declarat si  ministrul sanatatii, Alexandru Rafila.

De asemenea, Raed Arafat a declarat ca sunt discutii cu privire la relaxarea masurilor anti-Covid. Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), acest lucru depinde strict de evolutia situatiei pandemiei din perioada urmatoare, insa exista ipoteza ca la final de aprilie, de Paste, masca sa nu mai fie obligatorie nici la interior.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.