Premierul Ciuca a facut anuntul. Cand scapam de restrictii

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, vineri, ca se observa o scadere a numarului de infectari cu noul coronavirus. In acest context Guvernul analizeaza renuntarea la starea de alerta.

„In 15 februarie fac o analiza pentru a vedea de cand se iau primele masuri de relaxare.

De vinerea trecuta tot scadem ca numar de cazuri.

Renuntarea la starea de alerta a fost discutata, luata in discutie, se analizeaza.

Ne uitam la indicatori precum: incidenta, cum evolueaza boala in alte tari, ca si context international”, a declarat Nicolae Ciuca la Digi24.

„Este posibil ca in doar cateva saptamani sa ajungem la o rata de incidenta 1, similara celei de la jumatatea lunii decembrie, si sa avem relaxari considerabile in tara – renuntarea la certificatul digital, posibil chiar ridicarea starii de alerta. Obligativitatea purtarii mastii de protectie in interior va fi insa printre ultimele restrictii care vor fi eliminate de autoritati, a declarat si  ministrul sanatatii, Alexandru Rafila.

De asemenea, Raed Arafat a declarat ca sunt discutii cu privire la relaxarea masurilor anti-Covid. Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), acest lucru depinde strict de evolutia situatiei pandemiei din perioada urmatoare, insa exista ipoteza ca la final de aprilie, de Paste, masca sa nu mai fie obligatorie nici la interior.