Premierul Ciuca a facut anuntul: „Am obtinut acordul”

Premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, a anuntat, dupa intalnirea cu omologul polonez, ca Polonia se alatura cu o subunitate grupului de lupta NATO din Romania, scrie Adevarul.

„Am avut discutii despre toate masurile care s-au luat, astfel incat sa intarim descurajarea si apararea pe Flancul Estic al Aliantei. Avem masuri derulate impreuna, o structura militara poloneza care face parte din brigada multinationala din Romania, avem o structura in grupul de lupta de pe teritoriul romanesc”, a transmis seful Guvernului, dupa intalnirea cu premierul polonez.

„Odata cu sporirea prezentei aliate in regiunea Marii Negre, in Polonia si regiunea Marii Baltice, sa analizam si sa putem sa avem un nou pachet de forte care sa fie deplasat in tara noastra. Am obtinut acordul pentru ca o subunitate sa faca parte la Battle Group (n.r. grup de lupta) al carei natiune cadru va fi Franta”, a mai spus premierul Nicolae Ciuca la Varsovia.

De asemenea, Prim-ministrul Nicolae Ciuca a avut marti o convorbire telefonica cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii Kamala Harris despre invazia rusa din Ucraina si despre intarirea apararii Romaniei in fata agresiunii ruse.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in cadrul dialogului, a fost analizata situatia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei.

„Vicepresedintele SUA a transmis multumiri Romaniei pentru sprijinul acordat refugiatilor ucraineni”, se arata in comunicat.

Totodata, a fost remarcata importanta solidaritatii manifestate de aliati pe Flancul Estic al NATO, care intareste garantiile de securitate.

La randul sau, premierul a transmis multumirile Romaniei pentru suplimentarea numarului de militari americani sositi in tara noastra, fiind subliniata soliditatea Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, care aniverseaza anul acesta 25 de ani de la semnare.

„De asemenea, in cadrul convorbirii a fost confirmata decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului si poporului ucrainean impotriva agresiunii militare ruse”, se mai spune in comunicat.