Zelenski, mesaj dur pentru Rusia: Invatati cuvantul “reparatie”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat ca Federatia Rusa va despagubi Ucraina pentru toate daunele pe care le-a suferit in timpul razboiului brutal al Moscovei. “Vom restaura fiecare casa, fiecare strada, fiecare oras”, noteaza The Kyiv Independent.

Zelensky catre Rusia: Invata cuvantul „reparatie”. In cel mai recent video, presedintele Volodymyr Zelensky a spus ca Rusia va despagubi Ucraina pentru toate daunele suferite in timpul razboiului brutal ordonat de Moscova. „Vom restaura fiecare casa, fiecare strada, fiecare oras”.

Publicitate

„Toate liniile noastre de aparare sunt pastrate. Inamicul nu are succes in niciuna dintre directiile strategice”, a spus liderul de la Kiev.

Articolul continuă după reclame

Moscova a fost „fortata sa schimbe tactica”, a spus Zelensky, adaugand ca „atacurile cu rachete si bombe ale Rusiei asupra oraselor ucrainene sunt o marturisire ca nu au reusit sa faca nimic semnificativ pe pamantul nostru”.

Intr-un alt video, Zelenski sustine ca moralul fortelor ruse se darama.

„Armata noastra, politistii nostri de frontiera, apararea noastra teritoriala, chiar si fermierii obisnuiti capteaza armata rusa in fiecare zi. Si toti captivii spun un singur lucru: nu stiu de ce sunt aici. In ciuda faptului ca sunt de zeci de ori mai multi, moralul inamicului se deterioreaza constant”.

„Sa-i aruncam cu rusine, la fel ca acei oameni care alunga ocupantii din magazinele alimentare cand armata rusa incearca sa gaseasca mancare. Acestia nu sunt razboinici ai superputerii, sunt copii confuzi care au fost folositi.”

„Nu vor avea pace aici, nu vor avea mancare aici, nu vor avea nici un moment de liniste aici. Ocupantii vor primi un singur lucru din Ucraina — o respingere, o respingere demna. Intotdeauna isi vor aminti ca nu vom renunta.”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.