Zelenski face un nou anunt: „Continuam sa stam in picioare.”

Ucraina va continua sa se apere de trupele ruse care invadeaza orase cheie la o saptamana dupa inceperea invaziei, a declarat presedintele Volodimir Zelenski in cea mai recenta postare de Facebook.

„Primele ore si zile” de „razboi pe scara larga” au fost „cu adevarat dificile”, a spus el, dar ucrainenii au fost „uniti si, prin urmare, puternici si, prin urmare, am perseverat. Si asa va continua. Continuam sa stam in picioare.”

Trupele ruse au fost retinute de rezistenta ucraineana acerba, despre care Zelensky a sustinut ca este inca intacta.

„Toate liniile noastre de aparare sunt pastrate. Inamicul nu are succes in niciuna dintre directiile strategice”, a spus el.

Moscova a fost „fortata sa schimbe tactica”, a spus Zelensky, adaugand ca „atacurile cu rachete si bombe ale Rusiei asupra oraselor ucrainene sunt o marturisire ca nu au reusit sa faca nimic semnificativ pe pamantul nostru”.

Zelensky a spus ca Ucraina va prevala impotriva invaziei presedintelui rus Vladimir Putin, asa cum a facut-o cu „un alt virus, o alta boala”, si anume Covid-19.

„Primele saptamani de lupta au fost extrem de dificile. Dar am fost uniti si, prin urmare, puternici si, prin urmare, am perseverat”, a adaugat el, potrivit CNN.

Cu toate acestea, situatia pare sa se inrautateasca.

Primarul orasului, important din punct de vedere strategic, Herson de la Marea Neagra a indicat ca fortele ruse au preluat controlul, desi afirmatiile raman contestate.

In capitala Kiev, locuitorii au fost treziti la primele ore ale diminetii de joi de cel putin o explozie puternica in sud-vestul orasului, dupa o zi de bombardamente puternice.

Iar in orasul-port Mariupol, locuitorii sunt fara curent si apa, potrivit primarului, in timp ce trupele ruse isi intensifica ofensiva.