Politia Capitalei, prima declaratie despre Politistul care a lovit mortal o fata de 13 ani pe trecerea de pietoni

Biroul de presa al Politiei Capitalei informeaza ca politistul care a accidentat mortal o fata de 13 ani si a ranit o alta in Capitala, pe trecerea de pietoni, obtinuse permisul de conducere in Romania in 2012, dar si l-a preschimbat in 2016 in Marea Britanie, fiind valabil pe baza de reciprocitate cu Uniunea Europeana.

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public cu privire la permisul de conducere detinut de catre politistul implicat in evenimentul rutier de ieri, facem urmatoarele precizari: barbatul a obtinut permisul de conducere in anul 2012, in Romania; in anul 2016, barbatul si-a preschimbat permisul in Marea Britanie; avand in vedere Conventia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe baza de reciprocitate UE”, se explica in comunicatul transmis vineri Agerpres.

Accidentul s-a petrecut in Sectorul 1, agentul de politie aflat la volan accidentand doua fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportata la spital, iar cealalta a murit la locul accidentului.

Potrivit purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, politistul, care era incadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur in masina in momentul producerii accidentului.

Cercetarile au fost preluate de Brigada Rutiera in vederea stabilirii cauzelor si conditiilor in care s-a produs accidentul. Imaginile surprinse de o camera de supraveghere arata momentele de dupa impact, care confirma informatiile preliminare din ancheta: autospeciala circula cu peste 80 de kilometri pe ora. Politistul s-ar fi indreptat spre o misiune, dar ar fi avut doar semnalele luminoase in functiune, nu si cele acustice.

El este politistul care a ucis o copila pe trecerea de pietoni.

Politistul care a ucis o copila pe o trecere de pietoni din Bucuresti are 27 de ani si lucra ca politist inca din anul 2017. Acesta conducea masina de serviciu in ciuda faptului ca are permis de conducere eliberat de autoritatile din Marea Britanie.