Patronul caminului din Snagov, unde Mioara Roman a incetat din viata, rupe tacerea: „Am fost in contact cu Oana si-n acea noapte, ea era plecata in Egipt…”

Patronul caminului pentru batrani din Snagov, unde Mioara Roman a incetat din viata, a facut primele declaratii. Fosta sotie a lui Petre Roman a decedat, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator.

Propietarul caminului de batrani unde a murit Mioara Roman, primele declaratii

„Doamna Roman a beneficiat de toate ingrijirile centrului nostru, specializat in ingrijirea persoanelor varstnice, atat a celor care au patologii medicale complexe cat si a celor care sunt independente si vor sa traiasca bine. Si anume, noi avem personal specializat, medici, psihologi, asistente, infirmiere, care ingrijesc varstnicii 24 de ore cu 7. Adica in fiecare zi a saptamanii. Avem aici pacienti care sunt fie post AVC, post fracturi, cu boli neouro-degenerative, precum Alzheimer, fie demente generative sau vasculare. Doamna Roman, fiind o persoana cu multiple patologii, chiar a beneficiat de tot ce avem noi mai bun de oferit. Se intalnea foarte des cu personalul nostru, o ajutam in toate activitatile zilnice. Pentru ca dansa era o persoana dependenta.Pe langa interactiunile cu ceilalti, avea masa ei favorita, cu persoanele cu care lua masa. Era vizitata foarte des de familie, de prietenii de afara, de vecini”, a spus Raul Patrascu, patronul de azilului, pentru cancan.ro

Articolul continuă după reclame

„Nu se simtise rau, nu a avut nimic cu o zi inainte”

„Pot spune ca pe parte umana, a fost o persoana deosebita. Nu ca nu ne-a creat niciodata probleme. Din contra, era o placere sa fim in preajma ei, nu doar noi, ca si personal, dar si ceilalti. Era mereu joviala. Personalitatea ei era de aceasta natura, mereu ne intampina cu zambetul pe buze, in ciuda tuturor lucrurilor prin care a trecut in viata. La plecarea dupa consultatia zilnica si la rundele pe care le faceam mereu ne facea urari de bine. Avea multi prieteni in centrul nostru. Noi am creat un micro-sistem, o mini-comunitate, astfel incat niciodata sa nu se simta abandonati. Personalul, impreuna cu psihologii, avem activitati constante, de la ateliere de pictura, la ateliere de lucru manual, la jocuri de societate. Mergea la aceste activitati, participa activ, pentru ca putea si se bucura. Avea o personalitate joviala iar trecerea ei in nefiinta a fost o veste trista pentru noi toti. Pe masura bunatatii pe care a avut-o, si trecerea ei a fost una lina, in somn, fara probleme. Nu se simtise rau, nu a avut nimic cu o zi inainte.

Publicitate

A fost vazuta chiar si-n seara aceea, nu avea semne vizibile. De aceea, si autoritatile competente nu au declarat decat o moarte naturala. Nu a fost nevoie sa o duca la INML. Doamnei Mioara Roman ii placea sa citeasca, sa mearga la activitatile de grup, mai ales la activitatile de memorie, rebus, suddoko, la cele de lucru manual, de la decoratiuni simple la cele de sarbatori. Avem mai multe biblioteci, ii spuneam ce carti avem, ii aduceam ce dorea sau isi lua si dansa, singura, iar dupa amiaza citea la un ceai.Avea dorinte de la anumite feluri de mancare, fructe… Ii placeau dulciurile, ea nu avea restrictii, dar ii dadeam cu masura, incat sa nu o dezichilibreze ”, a adaugat Raul Patrascu.

„Am fost in contact cu Oana si-n acea noapte, ea era plecata in Egipt”

„S-au respectat procedurile legale. Dupa ce trece timpul legal, de cel putin doua ore, trupul este preluat de familie. De inmormantare se ocupa familia, dupa ce se face externarea din centru. Tot ce stim e ca nu a ajuns la INML.

Am fost in contact cu Oana si-n acea noapte, ea era plecata in Egipt. Noi pentru fiecare pacient, avem o persoana de legatura. De cand a venit in centru, doamna Oana a fost persoana de legatura. Noi suntem transparenti cu apartinatorii si-i informam de orice schimbare, oricat de minora ar fi, fie in starea de sanatate, fie in starea emotionala, fie in apetitul social”, a mai spus Raul Patrascu, pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.