Netanyahu este primul israelian care primeste vaccinul COVID: „Inceputul revenirii la viata normala”

„O mica injectie pentru un om, un salt urias pentru sanatatea tuturor”, spune PM dupa ce a fost vaccinat cu vaccinul de la Pfizer.  Daca publicul coopereaza, Israelul ar putea fi primul care va pune capat pandemiei.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a devenit sambata seara primul israelian care a primit vaccinul impotriva coronavirusului, a fost injectat la televiziunea live si a declansat ambitioasa campanie de vaccinare COVID-19 a natiunii, salutand ocazia ca fiind o „zi foarte buna” pentru Israel.

Netanyahu este primul israelian care primeste vaccinul COVID

„O mica injectie pentru un om si un salt urias pentru sanatatea tuturor”, a spus Netanyahu, in varsta de 71 de ani, din Centrul Medical Sheba din Ramat Gan, parafrazand celebrele cuvinte ale astronautului Neil Armstrong dupa aterizarea pe Luna.

Publicitate

Reflectand pe tema sarbatorii Hanukkah care tocmai s-a incheiat, el a adaugat: „Lasam intunericul coronavirusului, la inceputul calatoriei, spre o lumina mare”. El a spus ca spera ca Israelul ar putea fi prima tara care va invinge pandemia COVID-19 daca oamenii vor fi vaccinati eficient.

„Daca toata lumea coopereaza, respecta regulile si merge sa se vaccineze, vom iesi din acest lucru si am putea fi prima tara din lume care va iesi din aceasta [pandemie]. Sa o facem impreuna ”, a spus el.

Procesul de vaccinare al primului ministru s-a dovedit destul de prelungit, cu o multime de verificari a fiolei de vaccin.

Cand seringa a fost in sfarsit gata, medicul a incercat sa-l injecteze pe Netanyahu in bratul stang, in timp ce premierul statea cu rabdare minute indelungate, cu bratul drept dezgolit. Netanyahu, care este stangaci, l-a redirectionat spre dreapta.

Netanyahu este primul israelian care primeste vaccinul COVID

Ministrul Sanatatii, Yuli Edelstein, a fost, de asemenea, vaccinat cateva momente mai tarziu.

Netanyahu si Edelstein trebuie sa primeasca fiecare a doua doza de vaccin peste trei saptamani pentru o protectie optima impotriva noului coronavirus.

Netanyahu i-a indemnat pe israelieni sa continue sa respecte restrictiile de sanatate: distantarea sociala, spalarea frecventa a mainilor si purtarea mastilor.

Intrebat de un reporter in limba engleza daca era nervos, acesta a ras si a spus: „Nu, nu, nu eram nervos. Am considerat ca este important sa dau un exemplu personal, astfel incat toti israelienii sa mearga si sa se vaccineze singuri. ”

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.