Mihaela Bilic, despre slabit: „Fara nimic de …!“ Ce spune despre carne si grasimi

Dr.Mihaela Bilic a scris pe pagina de socializare despre cum sa slabesti.

„Ca sa incepeti anul cu dreptul

Exista o multime de lucruri bune si obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slabit, ci ca stil de viata sanatos.

Primul ar fi eliminarea rontaielilor dintre mese.

Faceti curatenie in programul alimentar si limitati-va la 3 mese principale, fara nimic de ciugulit, nici dulce, nici sarat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiti🤐

Alt obiectiv: limitarea consumului de zahar.

Nu consumati niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici bauturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mananca ca atare, mestecate, pe post de desert sanatos. Cat despre prajituri, o data sau de 2 ori pe saptamana, ca premiu.

Nu in ultimul rand ajustati dimensiunea portiei si aveti grija ca farfuria de mancare sa nu depaseasca dimensiunea palmelor voastre, fara posibilitate de supliment!

Toata lumea slabeste cu proteine si multe legume. Indiferent ca se numeste salata, ciorba sau tocanita. Mancarea trebuie sa contina 80% legume si 20% carne, peste, oua sau branza.

Invatati sa umpleti farfuria cu legume, au putine calorii, apa, fibre vitamine si minerale. Iar proteinele si grasimile sunt “condimentele” care tin de foame si dau gust.

Cu totii ne ingrasam din paste, pizza si paine, combinate cu grasime. Insa vestea buna este ca toti slabim cu gratar si salata”, a scris medicul nutritionist pe pagina sa de Facebook.