Marcel Ciolacu, anunt despre majorarea pensiilor

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a spus, despre majorarea pensiilor, ca are aceeasi abordare ca a premierului Nicolae Ciuca.

Marcel Ciolacu, despre cresterea pensiilor:

„La pensii am aceeasi abordare ca domnul prim-ministru. Sunt mai multe variante de lucru. Normal, reprezint un partid social-democrat, am abordarea in care doresc sa fim corecti cu toata lumea in aceasta perioada un pic incarcata, pentru noi toti, si pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici. Mi se pare un pic incorect sa maresc o pensie, cum ar fi de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, un procent de 15%, si o pensie pana in 2.000 de lei, nominal, chiar daca e acelasi procent, foarte putin. E posibil sa gasim si alte surse sa echilibram aceste lucruri. Dar sunt ferm convins ca vom lua decizia corecta, astfel incat toata lumea sa fie ajutata”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu, despre ordonantele pe energie si pe pensii speciale.

„Ordonanta pe energie este prioritatea unu. De aici pornim constructia bugetului. Si nu numai ordonanta pe energie, ci si ordonanta care priveste pensiile speciale, pe care ne-am asumat-o ca si jalon in PNRR pana pe 31 decembrie. E normal sa stim ce economii facem de la pensiile speciale, ce efort bugetar este pentru a compensa pe energie si apoi sa construim acest buget pentru prima oara pe programe si nu pe cifre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Publicitate

Marcel Ciolacu despre pensiile militarilor

„Pensiile militarilor nu sunt pensii de serviciu, niciunde in lume, ca vorbim de Europa sau de SUA, sunt pensii ocupationale”.

„Daca exista anumite exceptii, de cinci, zece pensii, unde trebuie intervenit, e cu totul altceva. Din cate stiu eu, nu este cazul”, a mai spus Ciolacu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.