Cutremur puternic in Romania. Unde s-a produs si ce magnitudine a a avut. Anuntul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 grade pe Richter, s-a produs, joi dimineata, la ora locala 6:50, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, conform informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Seismul s-a inregistrat la o adancime de 168,9 kilometri in apropierea urmatoarelor orase: 57 km est de Brasov, 75 km nord de Ploiesti, 117 km sud-vest de Bacau, 130 km nord de Bucuresti.

Cutremur cu magnitudinea estimata de 5,5

Tari afectate: Bulgaria, Moldova, Romania, Serbia si Ucraina

La 14 km fata de Ramnicu Sarat · 06:50

Anuntul IGSU

Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a informat ca in primele minute de dupa producerea cutremurului nu s-au primit apeluri la 112 si nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

IGSU a transmis, apoi, precizari legate de mesajele RO-Alert. „In cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificari, anterior declansarii acestora”, au punctat reprezentantii IGSU.

IGSU a precizat ca „ulterior producerii cutremurului, in cazul in care acesta genereaza consecinte grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populatiei, cu masuri de protectie adecvate (de exemplu: puncte de distributie a ajutoarelor de urgenta).”