Cutremur puternic in Romania. Unde s-a produs si ce magnitudine a a avut. Anuntul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 grade pe Richter, s-a produs, joi dimineata, la ora locala 6:50, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, conform informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Seismul s-a inregistrat la o adancime de 168,9 kilometri in apropierea urmatoarelor orase: 57 km est de Brasov, 75 km nord de Ploiesti, 117 km sud-vest de Bacau, 130 km nord de Bucuresti.

Cutremur cu magnitudinea estimata de 5,5

Publicitate

Tari afectate: Bulgaria, Moldova, Romania, Serbia si Ucraina

La 14 km fata de Ramnicu Sarat · 06:50

Anuntul IGSU

Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime

Articolul continuă după reclame

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a informat ca in primele minute de dupa producerea cutremurului nu s-au primit apeluri la 112 si nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

IGSU a transmis, apoi, precizari legate de mesajele RO-Alert. „In cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificari, anterior declansarii acestora”, au punctat reprezentantii IGSU.

IGSU a precizat ca „ulterior producerii cutremurului, in cazul in care acesta genereaza consecinte grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populatiei, cu masuri de protectie adecvate (de exemplu: puncte de distributie a ajutoarelor de urgenta).”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.