Lovitura pentru Elena Udrea. Judecatorii bulgari au decis

Judecatorii din Sofia au decis marti ca Elena Udrea sa fie extradata in Romania. Decizia poate fi atacata de Udrea cu apel in 5 zile. Instanta a acceptat astfel cererea autoritatilor romane, care au cerut ca Elena Udrea sa fie extradata in Romania pentru a-si ispasi condamnarea de 6 ani la inchisoare.

Autoritatile din Bulgaria cerusera joi Ministerului Justitiei din Romania detalii despre conditiile de detentie in care ar fi tinuta Elena Udrea, in cazul in care ar fi adusa in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa de 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute.

Elena Udrea este in arest in Bulgaria in urma decizie de joi a judecatorilor Curtii de Apel de la Sofia. Ei au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventiva. Totodata, magistratii bulgari au respins si actele medicale depuse la instanta de avocatii Elenei Udrea. Judecatorii au precizat ca aceste acte nu indica faptul ca ramanerea in arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Publicitate

Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare, ea fiind prinsa in Bulgaria dupa ce a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost prinsa de granicerii bulgari in 8 aprilie, cand incerca sa treaca granita spre Grecia, prin vama Kulata. Trecusera doar cateva ore de cand judecatorii instantei supreme anuntasera sentinta de condamnare.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.

Elena Udrea va fi extradata in Romania, reactia avocatului fostului ministru

„Cred ca fiecare om ar incerca, intr-un fel sau altul, sa evite executarea unei pedeapse privative de libertate, cu atat mai mult cu cat consider ca decizia de azi este exagerata.

Teorietic, verdictul ar putea fi rasturnat, dar nu cunosc procedurile din Bulgaria, dar probabil ca sunt apropiate de ale noastre. Sentinta data azi este supusa cailor de atac, iar la instanta superioara se rediscuta aceasta speta. Imi pun speranta ca justitia din Romania va repara eroarea celei din Bulgaria.

Din cate o cunosc pe Elena Udrea, nu cred ca va „turna”, nici nu are ce sa toarne si pe cine sa toarne. Azi am discutat cu doamna Udrea despre dosarele pe care inca le avem in justitia din Romania.

Am vazut-o increzatoare si optimista in legatura de deciziile justitiei”, a declarat avocatul Veronel Radulescu pentru Realitatea PLUS.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.