Rugaciunea din Joia Mare catre Mantuitor. Face minuni pentru sufletul tau

In Joia Mare, cea mai importanta zi din Saptamana Patimilor, premergatoare Sarbatorilor Pascale, credinciosii ortodocsi praznuiesc atat spalarea picioarelor ucenicilor de catre Hristos, cat si Cina cea de Taina.

In aceasta perioada, rugaciunile au putere mai mare, intrucat cerurile sunt deschise si minunile se pot intampla. Asadar, daca ai nevoie de o minune in viata ta, rugaciunea din Joia Mare te poate ajuta.

Rugaciunea din Joia Mare

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu Tatal, Care in ziua de astazi ai luat Cina cea de pe urma, cu ucenicii Tai, si cu mare umilinta ai spalat picioarele lor si ale ucenicului care Te-a vandut!

Apoi, luand paine si vin in mainile Tale Cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiasca, le-ai facut insusi Trupul si Sangele Tau, cu care i-ai impartasit zicand:

„Luati, mancati si beti, ca acestea sunt Trupul si Sangele Meu, pentru ca sa se ierte pacatele voastre’.

Cela ce tot in ziua aceasta Te-ai inaltat la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatalui Tau, sa imparatesti impreuna cu El in veci, ca Unul-Nascut Fiul Sau preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugaciunile ucenicilor Tai, iarta pacatele noastre, ale tuturor, ale celor vii si ale celor raposati. Da-mi, Doamne, lacrimi fierbinti, ca sa-mi plang pacatele.

Darul Tau cel curatitor, care a spalat picioarele ucenicilor Tai, sa spele si sa curateasca inima si sufletul meu, ca asa, cu vrednicie, cu curatie si cu umilinta sa ma impartasesc cu Sfintele Tale Taine, acum si in timpul mortii mele, iar in ora despartirii mele, cu bucurie sa se suie sufletul meu la Tine, fara de nicio frica, intrebare sau impiedicare sa trec vamile vazduhului, intrand in marirea Ta cea cereasca.

Ajuta-mi, Doamne, ca sa Te maresc in veci, sa ma inchin Numelui Tau Celui Sfant.