Curtea de Apel din Bulgaria a decis ce se intampla cu Elena Udrea

Curtea de Apel din Sofia a hotarat, joi, ca Elena Udrea sa ramana in arest, in Bulgaria, pana la extradarea sa.

Judecatorii au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventiva.

Totodata, magistratii bulgari au respins si actele medicale depuse la instanta de avocatii Elenei Udrea. Judecatorii au precizat ca aceste acte nu indica faptul ca ramanerea in arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Asadar, Elena Udrea va ramane in arest preventiv in Sofia pana in 19 aprilie, cand se va decide daca va fi sau nu extradata. In legatura cu acest aspect, autoritatile din Bulgaria asteapta de la cele din Romania precizari legate de regimul de detentie, dupa ce Elena Udrea a sustinut ca nu vrea sa revina in tara tocmai din cauza acestor conditii.

Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare si a fost prinsa la sfarsitul saptamanii trecute in Bulgaria, dupa ce a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute.

Ea a fost audiata si saptamana trecuta de o instanta din Bulgaria in legatura cu cererea de extradare depusa de autoritatile romane, dar instanta a decis ca fostul ministru sa ramana in arest pana cand se va judeca apelul formulat de avocatul lui Udrea.

Elena Udrea a fost prinsa de granicerii bulgari in 8 aprilie, cand incerca sa treaca granita spre Grecia, prin vama Kulata. Trecusera doar cateva ore de cand judecatorii instantei supreme anuntasera sentinta de condamnare.

Daca nu va ajunge in Romania, Elena Udrea a spus ca a cerut azil politic in Grecia, unde a inchiriat o locuinta unde ar putea sa stea, pentru ca, spune ea, „are grave probleme de sanatate”.