Pierdere grea pentru Putin in razboiul din Ucraina

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a mai pierdut un comandat in razboiul din Ucraina. Acesta este cel de-al 40-lea ofiter de rang inalt care si-a gasit sfarsitul in cele 50 de zile de la declansarea invaziei rusesti.

Locotenent-colonelul Denis Mezhuev, comandantul Brigazii Motorizate Sevastopol, a murit in lupta, potrivit informatiilor publicate de presa din Ucraina.

Nu au fost insa oferite detalii si nici nu a existat o confirmare oficiala a Rusiei, insa un apropiat al Kremlinului, poetul rus Andrei Kovalev a cerut intr-o postare pe reteaua sociala VK ca Mezhuev sa fie decorat postmortem.

Publicitate

„Pentru fapta sa, el este demn de titlul de Erou al Rusiei”, a scris acesta. „Fiul sau poate fi mandru de tatal sau”, se mai arata in mesajul de pe reteaua sociala rusa.

Oficialii din Ucraina spun ca Rusia a pierdut pana acum un total de sapte generali si 33 de colonei in razboiul din Ucraina.

Numarul mare al ofiterilor de rang inalt morti in Ucraina contrazice afirmatia lui Vladimir Putin ca „operatiunea militara speciala” decurge „conform planului”.

De la inceputul razboiului pe 24 februarie, Rusia ar fi pierdut aproximativ 20.000 de soldati in Ucraina.

Cu o zi in urma, militari rusi au recuperat la Mariupol cadavrul generalului-maior Oleg Mityaev, 47 de ani, comandantul diviziei 150 motorizate a armatei ruse.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.