Lavrov a facut anuntul despre posibilitatea unui razboi in Europa: „Va atrag atentia”

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat miercuri ca Rusia nu vrea razboi in Europa, dar tarile occidentale spera ca Rusia sa fie invinsa in campania sa militara din Ucraina.

„Daca va preocupa perspectiva de razboi in Europa, noi nu dorim deloc acest lucru”, a declarat Serghei Lavrov intr-o conferinta de presa la Muscat, alaturi de omologul sau din Oman, Badr Albusaidi.

„Dar va atrag atentia asupra faptului ca Occidentul este cel care afirma constant si persistent ca in aceasta situatie este necesar ca Rusia sa fie infranta. Trageti singuri concluziile”, a adaugat Lavrov, potrivit Reuters, preluata de Agerpres.

Publicitate

Mana dreapta a lui Vladimir Putin a mai spus in aceeasi conferinta de presa ca Rusia are suficienti cumparatori pentru resursele sale energetice in afara statelor occidentale.

Iar „Occidentul sa plateasca mai mult decat ii platea Federatiei Ruse si sa-i explice apoi populatiei de ce trebuie sa fie mai saraca”, a mai afirmat seful diplomatiei ruse.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.