Joe Biden, mesaj clar pentru Vladimir Putin. Ce i-a transmis liderul de la Casa Alba presedintelui rus

Presedintele american Joe Biden a discutat la telefon cu presedintele Rusiei Vladimir Putin. Intreaga convorbire a durat o ora si doua minute.

“Presedintele Biden a fost clar ca, daca Rusia intreprinde o invadare a Ucrainei, Statele Unite, impreuna cu aliatii si partenerii nostri, vor raspunde decisiv si vor impune Rusiei costuri rapide si severe. Presedintele Biden a reiterat ca invazie rusa a Ucrainei ar produce suferinte umane pe scara larga si va diminua pozitia Rusiei.

Presedintele Biden i-a spus clar presedintelui Putin ca, desi Statele Unite raman angajate in efortul diplomatic, in deplina coordonare cu aliatii si partenerii nostri, suntem la fel de pregatiti pentru alte scenarii”, se arata intr-un comunicat transmis de Casa Alba.

Si presedintele Macron a avut o convorbire de doua ore cu Putin

Presedintele francez Emmanuel Macron si liderul de la Kremlin, Vladimir Putin au discutat aproape doua ore la telefon despre tensiunile legate Ucraina. Un reprezentant al sefului de stat din Hexagon a declarat ca Putin nu a spus nimic in timpul conversatiei despre o eventuala invadare a Ucrainei.

“Nu am observat niciun indiciu in ceea ce a spus presedintele Putin ca el ar urma sa atace. Totusi, suntem extrem de vigilenti cu privire la pozitia armatei Rusiei pentru a evita ce este mai rau”, a declarat oficialul francez.