Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins parintele Daniel, una din cele mai iubite fete bisericesti.

Este iar doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Parintele care slujea la Catedrala Arhiepiscopala ”Sfintii Petru si Pavel” din Constanta, Daniel Toiu, a urcat la ceruri noaprea trecuta. Preotul avea doar 47 de ani.

Anuntul trist a fost facut de de un slujitor al Catedralei Arhiepiscopale ”Sfintii Petru si Pavel” din Constanta. Nu se cunosc, deocamdata, cauzele care au dus la decesul preotului.

”A plecat la cele vesnice in aceasta noapte un corifeu al Catedralei Arhiepiscopale din Constanta, pr protosinghel Daniel Toiu,a plecat grabit si pe neasteptate pentru ,dar pregatit pentru Liturghia Cereasca. Dumnezeu sa te odihneasca in randul celor drepti parinte bun,stalp ne nadejde ce mi-ai fost la Catedrala, indrumator al practicantilor in slujirea preoteasca si povatuitor al credinciosilor. Fie ca sufletul fratiei tale sa se faca insotit de Ingeri catre Dumnezeu la odihna vesnica”, a scris pe Facebook preotul Paulin Alecu, slujitor al Catedralei din Constanta.

Parintele Daniel Toiu a incetat din viata la doar 47 de ani. Parintele era unul dintre cei mai iubiti si apreciati preoti din judet.

Gelu Toiu s-a calugarit in anul 1992, primind numele de Daniel. A fost hirotonit preot in anul 2005.

Trupul neinsufletit al parintelui a fost depus la Catedrala „Sf. Petru si Pavel”.

„Arhiepiscopia Tomisului si obstea Manastirii Catedralei „Sf. Ap. Petru si Pavel” din Constanta anunta, cu intristare, mutarea prea devreme la Domnul a Protos. Daniel Toiu, slujitor al Catedralei.

(…) Slujba inhumarii va fi oficiata de catre IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului in ziua de luni, 14 februarie 2022, tot la Catedrala, dupa urmatorul program:

-ora 7.00 – Sf. Liturghie Arhiereasca.

-ora 11,00 – slujba inmormantarii.

-in jurul orei 13.00 trupul neinsufletit al parintelui Daniel va pleca spre manastirea Cetatuia din Iasi, unde, in ziua de marti 15 februarie 2022, va fi ingropat, fiind manastirea de metanie.

Vesnica lui pomenire! Dumnezeu sa-l odihneasca!”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.