Franta promite sa accelereze procesul de vaccinare

Pe fondul protestelor publice, ministrul francez al sanatatii a promis o accelerare „exponentiala” a procesului de vaccinare impotriva coronavirusului din tara sa.

Dupa ce abia 500 de persoane din Franta au fost vaccinate in primele sase zile, ministrul Sanatatii, Olivier Veran, a aparat strategia guvernului de a da vaccinurile mai intai rezidentilor caminelor de batrani. Dar a promis marti ca va simplifica un proces de consimtamant birocratic, invinuit in parte pentru vaccinarile intarziate ale Frantei.

Veran a declarat ca guvernul va extinde numarul de centre de vaccinare si categoriile de persoane eligibile pentru vaccinuri timpurii si va permite oamenilor sa se inscrie pentru vaccinari printr-o aplicatie sau prin telefon.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Franta promite sa accelereze procesul de vaccinare

Cresterea vaccinarilor in urmatoarele zile „va fi exponentiala, fiti siguri”, a spus el la radio RTL. El a insistat insa ca guvernul nu va renunta la liniile directoare de siguranta intr-o tara care se confrunta cu scepticism larg asupra vaccinului.

In timp ce tarile vecine impun noi blocaje stricte pe fondul infectiilor in crestere, Veran a spus ca Franta isi cantareste optiunile si „nu se poate relaxa”, dar nu a anuntat nicio masura noua. Ministrul educatiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat la radio Europa-1 ca nu vrea sa „lipseasca copiii de scoala”.

Veran a spus ca Franta a confirmat 10 sau 15 cazuri ale noii variante de virus mai contagioase identificate in Marea Britanie si ca, in general, infectiile franceze si ratele spitalicesti se afla in prezent pe un platou.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.