Fabrizio Pregliasco: „Al treilea val este acum sigur”

Pregliasco: „Al treilea val este acum sigur, depinde de noi sa determinam intinderea sa”

Ieri a fost una din zilele putin mai linistite pentru Italia. Dupa Luni Negre in care s-a ajuns la 850 de morti, se astepta ce e mai rau. Din fericire, insa, curba nu a continuat sa creasca. Au fost 680 de decese.

Dupa zece luni de pandemie cifra este, totusi, ridicata. Prea mult pentru a nu impune masurile de izolare a virusului.

Publicitate

La nivel teritorial, regiunile cu cel mai mare numar de infectii sunt Veneto , Lombardia , Emilia Romagna, Lazio  si Piemont.

Cu toate acestea, in Lombardia numarul persoanelor internate la terapie intensiva continua sa scada (-27) si in celelalte sectii ale spitalului (-50). Milano este din nou cel mai afectat de Covid.

Pe scurt, in afara de sarbatorile blindate de Craciun, trebuie sa ne resemnam la cel de-al treilea val, anuntat acum de virologi, atat de mult incat se ia in calcul ipoteza prelungirii restrictiilor chiar si dupa 7 ianuarie, scrie ilgiornale.it

«Al treilea val este, de fapt, inevitabil, dar intinderea sa va depinde de oameni, pentru ca, din pacate, virusul isi continua treaba, cauta si gaseste subiecti susceptibili. Depinde de comportamentul populatiei de a mentine viteza de raspandire a virusului cat mai lenta in timp ce se asteapta vaccinul », confirma Fabrizio Pregliasco, virologul Universitatii de Stat din Milano.

Teama este ca vor exista 20-30 de mii de cazuri pe zi.

In asteptarea unei decizii oficiale a guvernului, Veneto este zona rosie pana pe 7 ianuarie. „Avem nevoie de restrictii maxime pana la Boboteaza – explica guvernatorul Luca Zaia – Daca guvernul nu se gandeste la asta, le vom lua”. Multe spitale din Veneto folosesc din nou cuvantul: colaps.

„Avem mai multe spitalizari decat in ​​martie si aprilie”, spun medicii. Si cumva valul trebuie oprit pentru a nu repeta scenele apocaliptice din primavara trecuta pe care nimeni nu mai vrea sa le vada cu adevarat.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.