O infectie fungica legata de Covid provoaca ingrijorarea medicilor din intreaga lume.

Are un nume foarte complicat, mucormicoza, dar provoaca ingrijorarea medicilor din intreaga lume. Este o infectie fungica legata de Covid care duce la pierderea vederii si chiar la moarte in 50% din cazuri

Dupa aparitia unor pete intunecate pe picioarele unor pacienti din cauza cheagurilor de sange , daunele evidente ale sistemului respirator si ale cazurilor de Kawasaki la copii, acum in India apare o alta patologie ingrijoratoare legata de infectia Covid-19.

O infectie fungica legata de Covid provoaca ingrijorarea medicilor din intreaga lume.

Acestea sunt cateva cazuri de mucormicoza, o infectie fungica rara declansata de Covid care duce la pierderea vederii si chiar la moarte in 50% din cazuri. Stirile raportate de indiatvnews provin de la spitalul Sir Ganga Ram din New Delhi, unde au existat cel putin 10 cazuri doar in ultimele 15 zile, precum si unii pacienti desfigurati din cauza interventiilor invazive pentru a-si salva viata. .

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Aceasta patologie speciala declansata de Covid, potrivit lui Manish Munjal, chirurg otorinolaringolog al spitalului, s-ar manifesta mai ales la persoanele cu un sistem imunitar deja slabit, prin filamente datorate unei infectii rinocerebrale care cresc si se ramifica facand spatiu intre tesuturi.

Acum se stie ca tratamentele la pacientii cu infectie cu Covid-19 tind cu medicamente extrem de puternice sa scada furtuna de citokine (practic raspunsul nostru imun la Covid care provoaca apoi infectii pulmonare) care, totusi, in acest caz, scade apararea, permite acestui tip de infectii fungice sa aiba teren fertil si sa patrunda in corpul nostru ajungand in nas, ochi si creier.

Cinci persoane au decedat

Daca acest tip de infectii fungice, cum ar fi mucormicoza, nu sunt recunoscute la timp, ele pot duce atat la pierderea vederii, cat si la moarte in 50% din cazuri. Cinci persoane au murit in acest moment in spitalul din New Delhi si cinci pacienti, in ciuda tratamentelor pentru a-si salva viata, si-au pierdut vederea.

Simptomele infectiei sunt dureri de cap severe, febra, umflarea fetei si prezenta ranilor foarte intunecate care se formeaza pe nas si gura. Potrivit medicilor spitalului indian, nu ar trebui subestimata.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.