Doliu in lumea muzicii populare. S-a stins din viata o indragita interpreta

O noua tragedie loveste comunitatea folclorica. A incetat din viata o artista iubita de muzica populara, care a incantat inimile a milioane de romani, atat din tara, cat si din strainatate, cu melodiile sale de-a lungul timpului.

Artista apreciata din folclor care a trecut in nefiinta la varsta de 62 de ani

Interpreta, originara din Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, a crescut la Dej, unde s-a mutat cu familia sa. De mica a manifestat pasiune pentru muzica si a demonstrat un talent incontestabil.

Ne referim la talentata Dorina Grad, care a plecat din aceasta lume joi, 7 martie, dupa ce starea sa de sanatate s-a deteriorat in ultimele zile. Colegii sai din domeniu au anuntat cu tristete vestea decesului.

Publicitate

”Dorina Grad, interpreta cantecului transilvan cu glas valoros si indragit de publicul larg, dar si de specialistii din domeniu, a plecat in lumea cea fara de dor. Astazi, a plecat pe drumul vesniciei, lasandu-ne minunate cantece transilvane si amintirea unei interprete cu glas frumos si valoros.

Drum lin spre Lumina Raiului, Dorina! Am credinta ca acolo vei gasi linistea si tihna sufletului pe care le-ai cautat intreaga viata!”, a transmis Alexandru Pugna, pe Facebook, cel considerat parintele cantecului nasaudean.

Articolul continuă după reclame

Cand va fi inmormantata?

Inmormantarea artistei Cei care doresc sa isi ia ramas bun de la Dorina Grad o pot face vineri, la ora 19:00, cand va avea loc priveghiul, si sambata, la ora 14:00, cand va fi oficiata slujba de inmormantare si va fi condusa pe ultimul drum.

Dorina Grad si-a inceput cariera muzicala la Ansamblul ”Somesana” al Casei Municipale de Cultura din Dej, unde a fost atat solista, cat si dansatoare. A iubit ambele domenii cu pasiune.

De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase festivaluri si concursuri folclorice la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin sau la Festivalul ”Maria Tanase” de la Craiova, unde a fost distinsa cu premiul II si titlul de laureat. Primele inregistrari ale Dorinei Grad au fost realizate la Radio Targu Mures. Ulterior, a mai inregistrat si la Radio Bucuresti. Incepand cu anul 1990, a cunoscut succesul, fiind inclusa ca solista profesionista la Ansamblul ”Muresul” din Targu Mures.

De asemenea, Dorina Grad a efectuat numeroase turnee atat in Romania, cat si in strainatate. A incantat publicul romanesc din tari precum Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Spania sau Franta, si nu numai.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.