Directorul Pfizer a facut anuntul asteptat de toti: „Lumea ar trebui sa revina la normal in cateva luni”

Directorul Pfizer, Albert Bourla spune ca firma americana isi propune sa produca o doza anuala pentru a acoperi toate variantele de COVID.

In interviul acordat televiziunii israeliene , CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a prezis ca lumea va reveni la conditii aproape normale in cateva luni si a spus ca firma farmaceutica din SUA isi propune sa produca un vaccin care va fi administrat o data pe an.

„O data pe an este mai usor sa convingi oamenii sa o faca. Este mai usor pentru oameni sa-si aminteasca. Aceasta este solutia ideala din punct de vedere al sanatatii. Cautam sa vedem daca putem crea un vaccin care sa fie eficient impotriva Omicron, dar si a celorlalte variante. Si asta ar putea fi o solutie daca nu apare ceva complet diferit”, a spus el pentru stirile Channel 12, scrie Times of Israel.

Publicitate

„Virusul nu va fi eradicat. Virusul va fi cu noi in anii urmatori”, a spus Bourla, adaugand ca „ar trebui sa putem ajunge la o viata normala… in cateva luni”. Cu toate acestea, el a subliniat ca vor continua sa existe „anomalii, precum Omicron… pe care le vom putea controla”.

El a mentionat ca Pfizer lucreaza la un vaccin impotriva variantei Omicron, dar a prezis ca „vor exista mai multe variante”.

„Acest virus are tendinta de a crea noi variante… si de a scapa de protectia imunitara [fie ca] de la vaccinuri sau protectii naturale”, a spus el.

Spre deosebire de alte variante de pana in prezent, Bourla a spus ca „numai Omicron” a reusit sa ocoleasca protectia impotriva infectiei oferita de vaccinuri, dar a subliniat ca inocularea ramane eficienta in prevenirea spitalizarii.

Bourla a mai spus ca este vizat in mod regulat de activisti anti-vaccin care posteaza online informatii false despre el si ii trimit scrisori de amenintare.

Diferentiand „minoritatea considerabila” de oameni care ezita sa faca vaccinul, Bourla a spus intr-un interviu separat pentru stirile Channel 13 ca „exista o mica minoritate de oameni care profita de pe urma difuzarii dezinformarii.

„Ei stiu foarte bine totul; pur si simplu fac din asta un mod de viata; sunt criminali”, a spus el.

El a spus ca anti-vaxerii au sustinut in mod fals ca sotia lui a murit si ca asta a fost pentru ca el a fortat-o sa se vaccineze.

„Dar acesta este cea mai mica dintre pagube. Cel mai mare lucru este ca oamenii cred acele lucruri… oamenii care mor in principal nu sunt vaccinati”, a spus Bourla.

„Milioane de oameni au murit din cauza lor, a acestui numar mic de criminali.”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.