Directorul Pfizer a facut anuntul. Se intampla in luna martie

Directorul Pfizer a facut anuntul. CEO-ul grupului american a declarat ca versiunea vaccinului Pfizer impotriva variantei Omicron va fi gata pana in luna martie. Omologul sau de la Moderna a anuntat pregatirea unui vaccin similar pentru toamna acestui an.

„Nu stiu daca vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron – n.r.), si nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregatiti. Uzina noastra a inceput deja productia”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, pentru postul TV american CNBC.

Acesta anuntase inca de la sfarsitul lunii noiembrie ca grupul Pfizer a inceput sa lucreze la o noua versiune a vaccinului sau anti-COVID-19 pentru a viza cu precadere varianta Omicron a noului coronavirus.

Publicitate

„Speram sa putem ajunge la un produs, care sa protejeze mult mai bine impotriva infectarilor in special, desi protectia impotriva spitalizarilor si a cazurilor severe este inca rezonabil de buna cu vaccinurile actuale, daca ati primit a treia doza”, a explicat Albert Bourla.

Articolul continuă după reclame

Este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a sti daca a patra doza de vaccin este necesara, a adaugat el.

CEO-ul companiei Moderna, Stephane Bancel, a declarat la randul lui ca aceasta companie americana lucreaza la o doza de rapel pentru aceasta toamna, care va viza tot varianta Omicron. Noua versiune a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna va intra in curand in etapa studiilor clinice.

„Discutam in prezent cu reprezentantii sectorului sanitar din lumea intreaga pentru a decide in legatura cu ceea ce noi credem ca este cea mai buna strategie privind rapelul potential din toamna anului 2022”, a declarat el pentru CNBC.

„Credem ca noua versiune a vaccinului va contine substanta activa pentru a combate Omicron, dar ar putea contine si alte elemente”, a adaugat Stephane Bancel.

„Trebuie sa fim atenti si sa incercam sa ne pastram avantajul in fata virusului, nu sa ramanem in urma lui”, a subliniat CEO-ul companiei Moderna.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.