Cutremur neobisnuit in Romania. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut

Un cutremur mai putin obisnuit a avut loc in aceasta dimineata in in judetul Mehedinti, in apropiere de Drobeta Turnu Severin.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 05 Aprilie 2024, la ora 06:29:07 (ora locala a Romaniei), s-a produs in OLTENIA, MEHEDINTI un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adancimea de 13.6 km.
Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 42km N de Drobeta-Turnu Severin, 54km V de Targu Jiu, 63km SE de Resita, 85km S de Hunedoara, 99km S de Deva.

Medicul Tudor Ciuhodaru, ce trebuie sa faci in caz de cutremur: „Atentie in bucatarie”

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, la Antena 3, cum trebuie sa ne pastram calmul in caz de cutremur.

Publicitate

„Educatie pentru sanatate, predata la scoala. Un mic capitol adaugat acolo la ora de biologie poate face diferenta intre viata si moarte.”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Articolul continuă după reclame

„Acolo unde se fac aceste lucruri in fiecare zi, Japonia sau SUA, aceste proceduri de interventie sunt arhicunoscute, de la cei mici pana la cei mari. Asa ca, intr-o astfel de situatie, ei stiu cum sa actioneze si evident ca riscurile de a se instala panica sau alte situatii neplacute sunt mult reduse, in conditiile in care fiecare dintre cei implicati stie ce sa faca.

Un mic ghid de supravietuire la cutremur ar trebui predat in fiecare scoala. Ce sa faci si ce sa nu faci in cazul unui astfel de eveniment.

Cautati acel triunghi al supravietuirii. Langa doua obiecte mari, langa un corp solid, frigiderul, aragazul, masina de spalat, piciorul unei grinzi, langa pat. Pot fi zone care sunt protejate si in momentul prabusirii tavanului acea zona delimiteaza un triunghi al supravietuirii.

Atentie si in bucatarie. Aici ar trebui sa inchidem aragazul, ar trebui sa ne indepartam de bufetul cu vesela, pentru ca putem sa te trezim cu ele peste noi.

Evitati sa iesiti din cladiri, mai ales din cele mari, in timpul unui cutremur, pentru ca iesirea poate fi greu de gasit in astfel de situatii si scarile se pot prabusi.

Tocul usii, daca nu este incastrat in structura de rezistenta a cladirii, el nu ofera niciun fel de protectie.”, a mai explicat medicul Ciuhodarul.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.