Cutremur in Romania, in a doua zi de Paste. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut.

Cutremur in Romania, in primele ore din a doua zi de Paste. Detalii despre cutremur au fost anuntate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

„In ziua de 06 Mai 2024, la ora 02:11:42 (ora locala a Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur  cu magnitudinea ml 2.8, la adancimea de 114.5 km”, a transmis Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Acest cutremur s-a produs in apropierea urmatoarelor oraşe: 56km SE de Sfantu-Gheorghe, 60km NV de Buzau, 61km V de Focsani, 62km E de Brasov, 78km NE de Ploiesti.

Publicitate

Gheorghe Marmureanu, cand ar putea avea loc urmatorul cutremur major in Romania?

Gheorghe Marmureanu spune ca urmatorul cutremur din Romania va veni mai repede decat ne asteptam, dar nu se va produce in perioada imediat urmatoare.

Articolul continuă după reclame

„Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niste cutremure puternice, a fost in 1800 cel mai puternic, foarte adanc, de la Moscova pana la Cairo. Energia a fost consumata, aceste cutremure au loc la adancimi diferite, coordonate pe plan orizonat, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 pana acum. Parerea mea este ca nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal pana in 2040″, a spus Gheorghe Marmureanu la o televiziune de stiri.

Gheorghe Marmureanu a indicat si zonele din Bucuresti considerate a fi mai vulnerabile in cazul unui cutremur major. Cartierul Pantelimon si zona dintre Piata Romana si Unirii au fost identificate drept zone expuse, in timp ce cartierele Militari, Drumul Taberei si Dristor sunt considerate mai sigure, datorita constructiilor mai solide si a numarului mai mic de blocuri inalte.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.