Ce sa faci de Florii ca sa ai spor in casa si liniste in familie

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sarbatoare crestina fara data exacta, comemorata intotdeauna in ultima duminica dinaintea Pastelui. Sarbatoarea comemoreaza un eveniment mentionat de catre toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor.

Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

In calendarul crestin ortodox pe 2021, sarbatoarea Floriilor pica cu o saptamana inaintea Pastelui, respectiv pe 25 aprilie.

Ce sa faci ca sa atragi belsugul

In unele sate din tara, de Florii satenii agata pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii vitei-de-vie, pe stupi si la ferestre ramuri de salcie sfintite.

In felul acesta, toti membrii familiei se vor bucura de prosperitate si vor fi feriti de probleme de sanatate. Mai mult, pe ogoare si in gradini, se ingroapa mugurii salciei sfintite sub prima brazda. Se spune ca belsugul nu-i va ocoli pe cei care vor face asta.

Pentru a avea spor in casa

Credinciosii din Baragan pastreaza an de an acest obicei popular: dupa ce vin de la slujba de Florii, asaza la usi si la icoanele din casa crengute de salcie.

Asa,ei se asigura ca vor atrage binele in casa. Mai mult, sunt unii crestini care isi prind ramuri sfintite de salcie la brau, pentru ca durerile de spate sa stea departe de ei.

Ca sa ai o viata linistita, crengutele de salcie se tin in casa un an, fiind de folos in tamaduirea unor probleme.

Ce trebuie sa mananci de Florii ca sa ai noroc tot anul

Alimentul care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa credinciosilor de Florii este pestele. De ce se mananca peste? Ei bine, se spune ca Iisus ar fi cerut sa manance peste, drept pentru care Biserica ortodoxa da dezlegare acestui aliment in ziua de Florii. In plus, in popor se spune ca cine mananca peste de Florii va avea puteri tamaduitoare, se va lecui de orice boala si va avea noroc tot anul.

Citeste mai mule pe Fabricatinromania.info.