Anuntul momentului despre aceste pensii: „Nu este posibil”

Marius Tuca l-a invitat pe fostul prim-ministru Victor Ponta in emisiunea sa, unde acesta a mentionat ca majoritatea stirilor pe care le urmareste in prezent se axeaza pe subiecte legate de NATO. Chiar daca recunoaste importanta acestui subiect, Victor Ponta a subliniat ca exista si alte subiecte de interes major referitoare la situatia din Romania.

Unul dintre subiectele aduse in discutie de fostul premier a fost propunerea Coalitiei de guvernare de a impozita suplimentar si progresiv veniturile angajatilor de la stat care depasesc suma de 250.000 de lei, adica mai mult decat salariul presedintelui Klaus Iohannis.

Victor Ponta a precizat ca nu este posibil sa se taie din pensiile de serviciu ca urmare a acestei propuneri. Acesta a amintit ca exista un singur caz in care a fost luata o astfel de decizie, dar banii au fost restituiti beneficiarilor. Cu toate acestea, fostul prim-ministru a subliniat ca exista oameni care lucreaza in sectorul public si au venituri foarte mari.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

”Presedintele PSD a anuntat ca nu se pot taia pensiile speciale. Normal ca nu se taie, ca nu este posibil. O singura persoana a facut acest lucru, apoi a fost dat in judecata si banii au fost restituiti. Toate salariile si pensiile alea taiate s-au dat inapoi. Chestia a fost ca sunt oameni de la stat care castiga foarte multi bani”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit spuselor sale, Victor Ponta considera ca singura varianta este sa se impoziteze pensiile de serviciu.

Acest punct de vedere este impartasit si de liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

In acelasi timp, fostul prim-ministru a dezvaluit ca Partidul National Liberal (PNL) a propus taieri de la mediul privat, dar el nu poate fi de acord cu aceasta idee.

„Pe de alta parte, PNL a sugerat taieri si din sectorul privat, dar aceasta idee nu este una pe care o pot sprijini”, a conchis Victor Ponta, fostul prim-ministru al Romaniei.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.