ANM a facut anuntul! Ninsori, viscol si lapovita de Craciun si de Revelion.

ANM a facut anuntul! Iarna intoarce foaia incepand de saptamana viitoare. Specialistii ANM au anuntat ca urmeaza un val de aer rece care va aduce ninsori, lapovita si viscol.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani, in intervalul 20 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022.

„Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 4 grade, cu cele mai ridicate valori in sudul extrem. Noptile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse intre -12 si 0 grade. In aceaste conditii vor fi ninsori la munte, in nord si in centru si izolat in celelalte regiuni. Vantul va sufla cu intensificari in zona montana inalta, in regiunile estice si in sud-vest si izolat in restul teritoriului”, a declarat Oscar Stanciu, potrivit Antena1.

„Saptamana viitoare, vremea va intra intr-un proces de racire ce se va resimti in majoritatea zonelor din tara. Un flux de aer rece din nord-estul continentului va cobori regimul termic sub cel normal pentru aceasta perioada”, a anuntat redactorul meteo de la Observator.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Prognoza meteo de Craciun. Vremea in saptamana 20 – 27 decembrie 2021

Cu exceptia regiunilor sudice si sud-vestice, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice pentru acest interval, mai ales in zonele montane. Regimul pluviometric va fi local excedentar in regiunile vestice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

Prognoza meteo de Revelion. Vremea in saptamana 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului se va situa in general in jurul celei normale pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile sudice, potrivit ANM.

Prognoza meteo in saptamana 3 – 10 ianuarie 2022

Temperaturile medii vor fi usor mai coborate decat cele normale pentru acest interval, in toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa in general in jurul celui normal pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Prognoza meteo in saptamana 10 – 17 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa usor sub cele specifice pentru aceasta saptamana, in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi apropiate de cele normale, in cea mai mare parte a tarii.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.