Arafat a dat cea mai buna veste inainte de Craciun. E oficial

Raed Arafat a anuntat cum se vor desfasura in acest an petrecerile de Craciun si de Revelion. CNSU a adoptat hotararea 112 prin care se propune prelungirea starii de alerta pentru inca 30 de zile, incepand din 9 decembrie.

Din aceasta data intra in vigoare o serie de relaxari: fara restrictii de circulatie noaptea, fara masca in spatiile deschise neaglomerate, liber la petreceri publice de Craciun si Revelion, acces la mall si pe baza testului negativ de COVID.

„Pentru noptile de Craciun si Anul Nou, noapte de 24 spre 25 decembrie si 31 decembrie spre 1 ianuarie – nu vor fi restrictii referitoare la ora pana la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi functionali operatorii economici, deci pot fi petreceri pe toata durata noptiii, dar cu limita de 50% la locurile care pot fi ocupate si cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boala sau testat.

Publicitate

Totodata, la unitatile de cazare unde nu exista limita la capacitate, pana acum erau permise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boala, acum se introduc si persoanele testate”, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU, Raed Arafat, anunta relaxarile decise de autoritati:

eliminarea interdictiilor de circulatie a persoanelor in cursul noptii.

creste intervalul orar de la 21 la 22 pentru agentii economici

se elimina purtarea mastii in spatiile deschise. Ramane valabila in statiile de autobuz, piete targuri, unde se formeaza cozi. Portul mastii ramane obligatoriu in spatii inchise, inclusiv in transportul in comun

in mall vor putea intra persoanele si pe baza de test.

la magazinele mai mici de 200 mp nu mai e necesar certificatul verde. Poate fi permis accesul pentru un numar de persoane astfel incat fiecare sa aiba un spatiu de 4 mp.
cinema, teatre, activitati sportive – permis publicul pana la 50% din capacitate cu vaccin, test sau trecut prin boala

Articolul continuă după reclame

de Craciun si in noaptea de Revelion restaurantele pot ramane deschise la 50% din capacitate doar pentru vaccinati, trecuti prin boala sau care au test.

Acesta masuri sunt propuse pentru a fi adoptate miercuri de Guvern.

De revelion se permit activitati specifice cu masca si alte masuri de sanatate publica. Nu exista numar maxim de persoane.

Nuntile, botezurile sunt in continuare interzise.

Comunicatul CNSU:

Comitetul National pentru Situatii de Urgena a adoptat in sedinta de astazi, 7 decembrie 2021, Hotararea numarul 112 prin care se propune prelungirea starii de alerta si a masurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu mentinerea masurilor in vigoare, la care se adauga urmatoarele exceptii:

– eliminarea interdictiilor de circulatie a persoanelor;

– cresterea intervalului orar in care este permisa desfasurarea activitatilor cu publicul pentru toti operatorii economici, inclusiv pentru competitiile sportive si activitatile cultural artistice intre 05,00 -22,00;

– eliminarea obligativitatii purtarii mastii de protectie pentru toate spatiile publice deschise neaglomerate;

– eliminarea restrictiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor si cafenelelor in perioadele 24.12.2021-25.12.2021 si 31.12.2021 – 01.01.2022;

– permiterea accesului in cadrul operatorilor care comercializeaza produse nealimentare, centrelor si parcurilor comerciale, si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– permiterea cazarii in structurile de primire turistice si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– permiterea accesului tuturor persoanelor in cadrul spatiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafata mai mica sau egala de 200 mp, cu asigurarea unei suprafete de minimum 4 mp/persoana.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.