Raed Arafat, anuntul zilei. Se intampla din 20 decembrie

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca Romania va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja in alte tari.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne a declarat ca formularul de localizare al pasagerului (PLF) este implementat in multe tari, in aeroporturi, iar pasagerul il completeaza inainte si il prezinta la granita.

„Acest formular, dupa discutiile care au avut loc astazi, urmeaza sa fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum calatoresc in alte tari europene deja stiu ca acest formular exista, asa ca Romania va introduce si acest tip de formular”, a spus Arafat.

Publicitate

Principalele declaratii ale lui Raed Arafat:

– Acest formular e un pas de aliniere, poate cam tarziu, cu celelelalte state UE.

– In cazul copiilor, probabil, cel putin pentru cei care vin din UE, nu va fi necesar testul PCR la intrarea in tara daca au varsta sub 12 ani

Articolul continuă după reclame

– Nu se pune problema utilizarii certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu inseamna ca nu ne dorim sprijin din partea Bisericii pentru respectarea masurilor.

– Nu exista masuri suplimentare in privinta vaccinatilor, cu o exceptie: persoanele vaccinate care vin din tari din afara UE trebuie sa prezinte test PCR.

– Daca oamenii vor sa faca petreceri in strada trebuie sa inteleaga ca e absolut obligatorie purtarea mastii.

– Fiecare trebuie sa inteleaga ca este responsabil sa se protejeze.

– Noi nu recomandam evenimente cu un numar mare de persoane, dar daca aceste lucruri se vor intampla, trebuie sa fie in conditii de siguranta.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila: „Cei din UE trebuie sa prezinte un test PCR obtinut cu cel putin 72 de ore inainte, iar persoanele neveccinate intra in carantina 10 zile”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.